9.9 C
Gandia
Dimarts, 23 abril, 2024

Vicente Palonés rep el reconeixement i el suport de l’Ajuntament de Bellreguard

 

– Palonés participarà en un nou repte al Mundial d’Ironman

– El triatleta, que es va classificar en la 57a posició de la seua categoria en l’anterior cita mundialista, prepara ara el nou campionat que se celebra a Hawaii

El triatleta Vicente Palonés, veí de Bellreguard de 43 anys que es prepara per al pròxim Mundial d’Ironman a disputar a l’illa de Kona (Hawaii) el 8 d’octubre, va ser rebut ahir dijous en l’Ajuntament per l’alcalde, Joan Marco, i el regidor d’Esports, Marcos Haro.

Palonés passeja el nom de Bellreguard per totes les competicions on participa arreu del món. Sense anar més lluny, el passat més de maig va aconseguir un exitós resultat en l’anterior mundial d’Ironman, disputat a St. George (Utah, Estats Units), on va acabar al lloc 57 de la seua categoria, garantint-se així la presència en el mundial de 2022, a celebrar ara a Hawaii.

Cal apuntar que el Mundial del passat mes de maig es corresponia en realitat amb l’edició del 2021, que no s’havia pogut celebrar per culpa de la pandèmia. El de Hawaii serà el seu tercer mundial, perquè ja va participar en el de 2018.

En la prova lluirà al mallot l’escut de l’Ajuntament de Bellreguard, que col·labora amb l’esportista aportant 1.000 euros.
L’Ironman és una disciplina esportiva d’enorme exigència que requereix una gran preparació física. Consisteix a fer 3,8 km nadant, 180 km en bicicleta i 42,km (la distància d’una marató) corrent.

“Per a l’Ajuntament és una obligació donar suport a a persones que, com Vicente Palonés, s’esforcen a superar-se aconseguint èxits esportius amb els quals, a més, ajuden a donar a conéixer el nostre poble”, ha assenyalat l’alcalde, Joan Marco.

Per al regidor d’Esports, Marcos Haro, Palonés és “un exemple motivador per a la joventut i per a tot el poble de Bellreguard, demostrant a través de l’esport la importància de l’esforç i la constància per a abastar fites esportives, vitals i personals”.

El triatleta veí de Bellreguard, que va acudir a la recepció acompanyat per la seua dona, Sílvia, i la seua filla, Mireia, es marca com a objectiu a Hawaii millorar la seua marca personal, que actualment és de 10 hores i 37 minuts. “L’objectiu és baixar de les 10 hores”, comenta.

El de Hawaii, tanmateix, no és l’únic repte que Palonés s’ha fixat per al futur immediat. Confia a poder recuperar a temps per a participar en el mes de novembre en l’Ironman a celebrar a Israel, on intentarà classificar-se per al Mundial de 2023.

Articles relacionats