Els veïns d’Oliva decidiran els projectes urbanístics del futur

Proposta per al passeig Joan Fuster.

L’Ajuntament d’Oliva presenta este dimarts, 14 de novembre, les propostes d’actuació urbanes que seransotmeses a un procés de participació ciutadana consistent en la presentació d’11 memòries tècniques elaborades pels arquitectes amb oficina a la ciutat, encarregades en 2017 per l’ajuntament i coordinades pels regidors i regidores de l’equip de govern. Aquestes presentacions tindran lloc durant quatre dimarts més (cinc en total), al saló de plens de l’ajuntament, a les 19.30 h. Les memòries fan referència a la remodelació i resasfaltat del passeig Joan Fuster, la remodelació del passeig a l’altura de l’antiga Estació (a la imatge superior), la remodelació de la zona esportiva de Sant Vicent, la creació d’espais públics a la platja de Mitja Galta, la millora urbana de la zona del voltant de l’escola infantil El Caragol, la reordenació paisatgística de la muntanya de Santa Anna, o la creació de zones d’aparcametn al casc antic. 

Així, en la mateixa línia de la iniciativa de participació coneguda com ‘El govern respon’, l’objectiu d’aquest procés és, a més de la referida presentació dels projectes, escoltar les opinions, idees i suggeriments de la ciutadania al voltant de les distintes solucions tècniques plantejades a les memòries, alhora que participar en la decisió de les futures memòries a encarregar per a l’exercici 2018.

El programa ‘OlivaFutur’ pretén anar generant un ‘fons d’armari’ de projectes urbanístics que responguen a un plantejament global i harmònic de la ciutat, en el sentit pretés a l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI), aprovada per l’Ajuntament d’Oliva el passat mes d’octubre, i presentada per obtenir finançament europeu. Per tant, aquest és un primer pas en el camí cap a una ciutat on els seus habitants tinguen major participació en la proposta de projectes, en la destinació d’inversions i en la concreció de les actuacions urbanístiques que es plantegen.

L’equip de govern oliver va encarregar en 2017 12 memòries als arquitectes amb oficina a la ciutat (2 per arquitecte). D’aquestes 12, ara se’n presenten 11, atés que una d’elles és relativa a l’interior d’un edifici (la mateixa casa consistorial), i no un projecte de reurbanització de la ciutat. Les memòries que s’encarregaran en 2018 sorgiran del procés de participació ciutadana que s’inicia el pròxim dimarts.

Et Pot Interessar