VALÈNCIA SOBREPASSA EN UN 1’8% L’OBJECTIU DE DÈFICIT PER A 2015

Per davant de la Comunitat se situen Catalunya, que ha tancat 2015 amb un dèficit del 2,7% del PIB, seguida per Extremadura (2,64%) i Múrcia (2,52%) que, de la mateixa manera que l’autonomia valenciana, se situen molt per damunt de l’objectiu del 0,7% establit per a les autonomies el passat exercici. Només Galícia (0,57%), Canàries (0,54%) i el País Basc (0,69%) van complir.

El Govern va a obligar les comunitats autònomes que incomplixen a aprovar un acord de govern de no disponibilitat per a garantir que els recursos de finançament extra que rebran enguany no servisquen per a finançar nova despesa, sinó el que ja està previst i estan executant enguany.

A més, es farà públic mensualment el compliment de la regla de despesa per part de les autonomies, esta obligació de no gastar més que no s’ingressa, per a la qual cosa els interventors dels governs regionals hauran d’informar també mes a mes a Hisenda.

Pel que fa a les corporacions locals, ha reconegut «el gran mèrit» que hagen passat del dèficit al superàvit en esta legislatura.

«Quan alguns pretenen suprimir entitats tan sanejades, es podien fixar en altres», ha dit el ministre, en un missatge contra la supressió de les diputacions plantejada per PSOE i Ciutadans.

Et Pot Interessar