VALÈNCIA LIDERA EL CREIXEMENT DEL PIB EN 2015

Pel que fa al global de l’economia espanyola, va créixer un 3,2% en 2015 gràcies a l’empenta de totes les comunitats autònomes, amb onze d’elles creixent per sobre del 3%, segons la Comptabilitat Regional de 2015 publicada este dimecres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Les dades reflectixen que la Comunitat Valenciana ha estat la que va registrar l’any passat un major creixement del seu PIB en termes de volum, amb un avanç del 3,6%, seguida de Madrid i Catalunya, amb alces del 3,4% i del 3,3%, respectivament.

En total, cinc comunitats van créixer en 2015 per damunt de la mitjana nacional i 12, més Ceuta-Melilla, ho van fer per baix.

L’INE ha ressaltat que totes les comunitats autònomes, més Ceuta-Melilla, van créixer l’any passat per damunt de la dada estimada per al conjunt de la UE-28 (1,8%).

Per la seua banda, el PIB de Cantàbria, la regió que menys va créixer l’any passat, es va vore afectat en gran mesura pel descens en termes de volum del valor afegit associat als sectors d’agricultura i indústria i, en menys grau, dels servicis.

Al costat de Madrid, el País Basc i Navarra, altres quatre comunitats autònomes van superar la mitjana nacional de PIB per habitant: Catalunya (27.663 euros), Aragó (25.552 euros), La Rioja (25.507 euros) i Balears (24.394 euros).

Els empresaris de la Safor es sumen a les crítiques per la forma de regular els habitatges turístics