9.3 C
Gandia
Divendres, 3 febrer, 2023

València, Godella i Gandia participen en les jornades de Lluita Camperola a Potries

– València, Godella i Gandia exposen les seues polítiques de s cap a un model Agroecològic

– Potries bonificarà fins al 85% de l’IBI rústic per recuperar bancals abandonats.

Els ajuntaments de València, Godella I Gandia han estat representats pel regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, Alejandro Ramon, l’alcaldessa I regidora d’Agricultura, Eva Sanchis i la regidora de Gestió del Territori, Patrimoni Cultural i Agricultura, Alicia Izquierdo, respectivament, en les V Jornades de Lluita Camperola i Responsabilitat Social que des de 2016 organitza l’Ajuntament de Potries amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Lluita Camperola cada 17 d’abril.

Enguany, baix el lema ‘Ecofeminisme. Un món més just i sostenible’, s’ha convidat aquests municipis per la seua aposta per l’agricultura, la sostenibilitat i l’empoderament dels llauradors i llauradores a través de les polítiques dels ajuntaments i dels Consells Agraris Municipals.

“Potries estarà sempre al costat de totes les iniciatives que posen el focus en el camp, en el treball dels llauradors i llauradores i en totes les accions que facen valdre la terra, la sostenibilitat i els productes de proximitat”, ha explicat Assumpta Domínguez qui ha destacat “l’oportunitat que suposen aquestes jornades, per poder compartir experiències, coneixement i iniciatives com l’aposta que es fa València i a Godella pels mercats de venda directa, potenciar els aliments frescos i sans, acurtar els canals de comercialització, reduir la petjada de carboni, etc.”.

Valencia Godella i Gandia participen en les jornades de Lluita Camperola a Potries 1Les jornades han servit d’aparador per a conéixer un projecte local ambiciós però d’impacte comarcal, impulsat per la regidoria de Gestió del Territori de Gandia com és la recuperació agrícola de la Torre dels Pares. Alicia Izquierdo ha explicat que “volem convertir aquest espai en un lloc de referència on poder vindre, una mena de parc agrícola atractiu on fer visites escolars, de la ciutadania en general, i ser un punt de referència del que és l’agricultura valenciana, però l’agricultura sobretot des de l’àmbit de la sostenibilitat, és a dir, l’agricultura ecològica. I també conéixer, per descomptat, la història del procediment del qual ha sigut l’agricultura i el conreu al llarg de la història del territori valencià”.

L’alcaldessa de Potries va anunciar la modificació fiscal de l’IBI rústic que preveu desgravacions de fins al 85 % per als titulars que recuperen bancals abandonats en els darrers tres anys.

Les jornades són un pol de divulgació, formació, xarrades i col·loquis, tallers i activitats amb què es posen en comú experiències d’arreu del territori i, alhora, es dona suport a totes les llauradores i llauradors que treballen la terra. Enguany, a més, des d’una mirada violeta, d’ecofeminisme i amb perspectiva de gènere per posar de manifest que en els moments de crisi els drets de les dones i la igualtat s’han vist seriosament afectats, motiu pel qual no es pot fer un pas enrere en el camí que portem recorregut cap a la igualtat”, apunten des de l’Organització de les jornades.

Hui continua la programació amb la visita dels alumnes de l’aulari de Potries a l’hort d’un productor ecològic local.

Articles relacionats