Urbalab acollirà un iCamp per a millorar les habilitats digitals dels joves

La regidora de Polítiques Econòmiques i Innovació de Gandia, Alícia Izquierdo, acompanyada de l’ADL del departament, Karina Agut, i la monitora de Noves Tecnologies de l’Acord Territorial per a l’Ocupació i el Desenvolupament Sostenible de la Safor, Maite Sifres, han presentatí una iniciativa pionera a la Safor: L’Urbalab acollirà del 10 al 14 de juliol el primer iCamp La Safor,  un campament digital en el que podran participar joves de tota la comarca interessats en millorar el seu currículum i desenvolupar competències professionals i habilitats digitals tan necessàries en el mercat laboral actual d’este segle XXI.

“Sota el lema Implanta la Marca al teu ADN, durant una setmana els participants treballaran  el concepte de Marca Personal, amb l’objectiu de digitalitzar els seus perfils professionals i augmentar les seues oportunitats laborals, aconseguir visibilitat en Internet, així com adquirir nous habits en l’ús eficient dels recursos digitals per a la recerca de feina”, ha destacat Izquierdo. I és que, com ha explicat Agut, “vam detectar que entre les activitats que es plantegaven a l’acord territorial se’ns escava la joventut. Domina molt bé les ferramentes d’internet, però no saben aplicar-les al món laboral, a la recerca de l’ocupació a les xarxes. Per contra, un 85% de les empreses ja seleccionen personal on line”.

5 dies. 4 reptes

L’ iCamp La Safor està plantejat com un procés d’orientació professional per cercar i gestionar els valors diferencials de cada persona amb l’objectiu últim de crear una Marca Personal, una identitat digital única per definir i donar visibilitat a cada jove professional de la comarca en Internet.

Amb una metodologia “gamificada”, durant l’ iCamp La Safor es tractaran totes les fases del procés de Personal Branding a través d’un circuit interactiu on aprenentatge, investigació i acció  conduiran a l’èxit personal per aconseguir superar els 4 desafiaments que l’ iCamp els llançarà el primer dia. “Paral·lelament, també hi van a treballar en activitats sorpresa per a descobrir les seues habilitats i aptituds”, ha explicat Sifres.
En acabar el campament els/les joves participants hauran après a:

 • Identificar quin és el seu valor diferencial com a professionals.
 • Parlar amb confiança i seguretat per defensar la seua candidatura.
 • Descobrir, crear i donar a conèixer en un entorn digital la seua marca personal.
 • Treballar en equip (Team building).
 • Descobrir diferents visions a través del debat.
 • Aprendre a comunicar-se de forma eficaç
 • Treure la creativitat i aplicar la innovació a processos tradicionals de recerca d’ocupació.
 • Fer contactes per establir una xarxa de contactes professionals que generen oportunitats laborals.
 • Convertir-se en futurs treballadors/emprenedors preparats per adaptar-se a la transformació digital que està desenvolupant-se en el món empresarial.

iCamp La Safor  és una actuació emmarcada en el l’Acord Territorial per a l’Ocupació i el Desenvolupament sostenible de la comarca de La Safor, signat per la Mancomunitat de Municipis de La Safor (que engloba a 30 localitats de la comarca), l’Ajuntament de Gandia, la Federació d’Associacions d’empresaris de La Safor (FAES), i els sindicats Fsp-Ugt i CCOO. Al campament digital també hi ha col·laborat el Calaix Jove de la Safor, un instrument de la Mancomunitat d’intercanvi i de cooperació de polítiques integrals de joventut de tota la comarca.

Les inscripcions ja están obertes i poden realitzar-se des de la web www.urbalabgandia.com i www.lasaforempren.com/icamp fins el 25 de juny.

Requisits

De 18 a 30 anys:

 • Haver finalitzat o estar en l’última etapa dels estudis.
 • No tindre estudis i estar a l’atur.
 • Tindre feina i estar interessat a desenvolupar-se professionalment.
 • Tindre el seu propi negoci.

Et Pot Interessar