UPYD DEMANA ALS GRUPS MUNICIPALS DE GANDIA QUE JUSTIFIQUEN L’ÚS DE LES ASSIGNACIONS ECONÒMIQUES

Unión Progreso y Democracia (UPyD) de Gandia ha instat als grups polítics municipals a que presenten una moció conjunta sobre Transparència i Control de les partides pressupostades de diners públics destinades als grups municipals de Gandia i pròximament ho demanaran també a Oliva i Tavernes.
Quan acabe aquesta legislatura els diferents grups polítics de Gandia s’hauran «embutxacat» un total de 585.500€, sent les quantitats per grup les següents: PP 237.800€, PSPV 158.300€, Més Gandia 126.500€ i C’s 62.900€.

 

Aquestes quantitats, segons UPyD, no són objecte de fiscalització per cap entitat que no siguen els propis grups i, per llei, el que no es gaste el grup pot ser retornat a les arques públiques o donat al propi partit «i no ens consta que en la història política de Gandia cap partit haja retornat o publicat què ha fet amb els diners sobrants». UPYD vol que els grups municipals presenten la seua comptabilitat pel que fa a les assignacions, «o millor dit a les subvencions” que reben dels pressupostos municipals, unes subvencions que no estan subjectes a cap control.

La comptabilitat municipal només registra l’eixida dels diners però no té coneixement de la destinació donada, així que no pot ser fiscalitzat per l’interventor municipal ni pel Tribunal de Comptes.
Per a UPyD ha sigut una oportunitat perduda que el govern haja regulat les assignacions fent cas omís a les demandes socials de transparència política, «però açò no és obstacle perquè els propis grups presenten una moció conjunta, com ja els hem sol·licitat formalment i donen compte de la destinació d’eixos diners públics.
Quan haja passat un any des de la investidura del nou govern de Gandia, este haurà destinat 138.000€ en despesa de representació dels grups polítics, «és una quantitat superior a qualsevol dels convenis del 2015 amb qualsevol associació de Gandia», apunten.
Per llei els grups polítics han de portar una comptabilitat específica d’aquesta dotació que posaran a la disposició del ple sempre que aquest el demane. “Evidentment qui va fer la llei va fer el parany, ja que és ridícul pensar que ells mateixos van a fiscalitzar les seues subvencions, quan mai ho han fet” segons Pablo Cloquell, delegat d’UPyD a Gandia.

Et Pot Interessar