El professorat actualitza els seus coneixements sobre el dèficit d’atenció i hiperactivitat

Coincidint amb la X Setmana Europea de Conscienciació sobre el dèficit d’atenció amb hiperactivitat (TDAH) desenes d’experts han participat els dies 26 i 27 d’octubre a les aules del Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València (CIG-UV) en un curs sobre esta disciplina organitzat pel CIG-UV i CEFIRE Gandia amb la col·laboració de AFDANAH (Associació de familiars de xiquets i adolescents amb déficit d’atenció i hiperactivitat). L’objectiu era donar al professorat els instruments necessaris per millorar l’atenció als xiquets amb TDAH.

El curs el va iniciar la catedràtica del departament de Psicologia Evolutiva i de l’Educació Ana Miranda, qui realitzà una visió general del tema i plantejà els trets bàsics del trastorn per dèficit d’atenció amb hiperactivitat. A continuació la logopeda Inmaculada Baixauli va tractar “Les dificultats en el llenguatge oral, lectura i expressió escrita en el TDAH”. El primer dia de curs finalitzà amb la conferència “TDAH i conducta en la infantesa: tècniques de modificació de conducta i habilitats socials en xiquets amb TDAH” a càrrec de Rosa García, professora de Psicologia Evolutiva de la Universitat Jaume I.

El divendres 27, també a les 17h, s’ha reprès al curs amb la intervenció de la professora de Psicologia Evolutiva de la Universitat Catòlica, Belén Roselló, qui ha parlat sobre “TDAH i conducta en l’adolescència: tècniques cognitivo-conductuals i estils de comunicació pares/adolescents”.  En acabar aquesta intervenció ha estat el torn per parlar sobre “TDAH i dificultats d’aprenentatge en les matemàtiques. Adaptacions instruccionals” a càrrec de la psicòloga Carmen Berenguer. El curs l’ha tancat el professor de secundària Alfred Miralles amb una aproximació al “Dia a dia d’un xiquet/adolescent amb TDAH”.

 

Et Pot Interessar