La Unió de Periodistets recorre les borses d’À Punt per afavorir als extreballadors

La Unió de Periodistes Valencians sol·licitarà la suspensió cautelar de la borsa de treball temporal de la nova radiotelevisió autonòmica, Á Punt. Així ho han acordat aquest dissabte els seus integrants en assemblea extraordinària, amb 73 vots a favor, 44 en contra i dues abstencions.
Aquesta petició es farà efectiva en el moment de presentar el recurs contenciós-administratiu contra la convocatòria de la borsa de treball de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana, segons ha informat l’organització professional en un comunicat.
L’assemblea de socis de la Unió de Periodistes ja es va pronunciar en contra del barem de mèrits negociat pel Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) amb els sindicats, en considerar que “vulnera el principi d’igualtat” i “tanca la porta en la pràctica al conjunt de periodistes que no han sigut antics treballadors de RTVV”.
Ara, a més, avala la petició de la suspensió “pel risc que una possible sentència favorable a implantar un nou barem menys discriminatori poguera ser inejecutable en un futur”, adverteixen des de la Unió.
Recorden sobre aquest tema els seus intents “des del minut zero” d’obrir un procés de negociació amb el Consell Rector i els sindicats per a pactar un barem just en la contractació de personal per a la nova radiotelevisió pública”. “La resposta, en tots els casos, va ser una negativa constant a contemplar les demandes de la professió periodística”, denuncien.
En tot cas, amb el nou escenari, la Unió de Periodistes ha instat al Consell Rector de la CVMC a iniciar els tràmits per a convocar “com més prompte millor” un nou procés de selecció de personal que permeta desbloquejar la situació actual. D’aquesta forma, l’organització no “tanca la porta” al diàleg amb tots els actors implicats.

Et Pot Interessar