15.5 C
Gandia
Dissabte, 24 febrer, 2024

Unes jornades posen a Gandia com exemple d’eficiència energètica

Gandia s’ha exhibit com a exemple de ciutat energèticament eficient davant tècnics i polítics d’altres ciutats en la jornada “Eficiència energètica i Smart City” celebrada este dijous a a seu d’Urbalaba de Gandia, organitzada per ALISEA, l’empresa que ha transformat tot l’enllumenat públic de Gandia en Led i compta, amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de València – Campus de Gandia a través de la Càtedra d’Innovació.

Miguel Ángel Zamorano, d’Alisea, ha recordat que dins de la línia de col·laboració entre Alisea i l’Ajuntament de Gandia, es va acordar realitzar tasques de difusió de la ciutat i dels èxits que s’han obtingut amb la implantació d’aquesta tecnologia, i d’eixe compromís ha nascut la jornada celebrada este dijous. En opinió de Zamorano, Gandia en una veritable “Smart City” i s’ha aconseguit un estalvi en el consum energètic del 65% i una reducció en les tones de CO2 que s’emeten a l’atmosfera. De fet, la major part de les ponències exposades en esta jornada han fet referència al que s’està fent a Gandia i el valor que tenen les mesures preses a la ciutat en esta matèria.

La Universiat Politècnica, per la seua part, ha aportat a la jornada una visió tecnològica de les ciutats del futur i es reivindica com agent de progrés social de la comunitat en la qual es troba. Gandia, en el marc de ciutat de la ciència i la innovació, continua el seu camí per esdevenir una Smart City i per això ha de comptar amb la col·laboració d’una universitat tecnològica com és la Politècnica de València i en particular al Campus de Gandia, assenyalen des del centre universitari.

En la trobada s’han abordarat diversos aspectes de les Smart City com les col·laboracions público-privades, i les xarxes de subministrament aplicades. S’ha celebrat també una taula rodona amb actors com FAES, la Universitat, i l’Ajuntament, a més de grans empreses de la matèria, on s’ha parlat sobre com afrontar els reptes d’aquest tipus de ciutats per tal de millorar la qualitat de vida de les persones, l’eficiència de la gestió pública i l’augment de la sostenibilitat ambiental.

Articles relacionats