11.6 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

Una volta solidària i sostenible “La Volta a Peu 2019 de Benifairó”

Dissabte 27 de juliol va tindre lloc una nova edició de la Volta a Peu a Benifairó de la Valldigna. Enguany era una edició especial a causa dels esdeveniments de l’edició de l’any anterior, on no es va poder realitzar per incompareixença de l’ambulància contractada. Malgrat les altes temperatures i la humitat, amb la consegüent sensació de xafogor, un bon grapat d’esportistes s’aplegaren per participar en la cursa.

Aquesta, com en tantes edicions anteriors, ha sigut organitzada pel Grup d’Esports de Muntanya de Benifairó (GEMB) i l’Ajuntament de Benifairó. Enguany els organitzadors han volgut que tinguera un marcat caràcter solidari i actiu amb la lluita contra els residus i l’ús massiu dels plàstics. Així, s’ha optat per l’ús de gots biodegradables de poliàcid làctic (PLA) en substitució de les botelles de plàstic. Les camisetes sintètiques s’ha deixat d’utilitzar, optant per les de cotó. A més s’han emprat borses de paper. La recaptació realitzada en les curses infantils ha anat destinada a l’associació Xicotets Herois. Els trofeus han sigut realitzats en fusta pels membres d’Integra Tavernes.

L’edició del 2019, com és tradicional, transità tant per recorregut urbà com per trams d’horta, amb el bell paisatge de la Valldigna. Sempre, com caracteritza l’orografia del poble de Benifairó, per terreny pla.

L’eixida i la meta van estar situades a la plaça del Pi, on una nodria concurrència animà als participants, aplegats de molts pobles de la Safor i la Ribera.
El títol de guanyador absolut masculí va ser per l’esportista del C.A. Balearia Dianium JORDI RIPOLL RAMÍREZ, seguit per l’atleta local ARTUR CUÑAT PELLICER i VICENT GARRIGUES MONLEÓNS del Opel Belcar Manises. La benifaironera TERE ALEMANY FERRANDO s’imposà entre les dones, seguida de AITANA IZQUIERDO POQUET i SANDRA FONS JUAN del Mandriladora Alpesa.

Cal destacar també la celebració el dia anterior de la Volta a Peu infantil, que com any rere any resultà un èxit de participació. En el record de tots l’absència dels estimats veïns Dídac i Conxa.

Articles relacionats