10.3 C
Gandia
Dimecres, 8 febrer, 2023

Una varietat immune al morrut substitueix les palmeres mortes de l’Avinguda República Argentina de Gandia

L’àrea de Gestió responsable del Territori està procedint aquests dies a la substitució de palmeres mortes (i tallades) a la República Argentina, previ sanejament del cércol on se situaran.

Concretament, 6 palmeres Syagrus romanzoffiana i, si s’adapten correctament, al setembre plantaran les que falten, un total de 22 exemplars. Tenen un tronc de 4 metres i estaran plantades, segons les previsions, aquesta mateixa setmana.

Tal com ha explicat la regidora de Parcs i Jardins, Alícia Izquierdo: “Estem plantant una nova varietat immune al morrut, requereix un manteniment menor, no provoca brutícia en el sòl pels fruits caiguts i les seues branques són menys molestes amb els balcons”. Amb ja 4 metres d’altura, les branques se soltaran a finals d’agost quan comencen a eixir fulles noves.

Salvador Gregori, president de la Junta de Districte de la Plaça El·líptica-República Argentina: “Es tracta d’un compromís complit amb la Junta de Districte en República Argentina; la plantació d’una nova varietat de palmeres més resistent al morrut i amb menys manteniment. La imatge típica d’aquesta avinguda tan volguda a Gandia tampoc patirà canvis perquè volem que continue el palmeral”

Articles relacionats