13.7 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

UNA SENTÈNCIA OBLIGA A PAGAR 867.000 EUROS A L’EMPRESA QUE VA SOTERRAR ELS CONTENIDORS A LA PLATJA DE GANDIA

El portaveu del govern de Gandia, Jose Manuel Prieto, har informat d’una nova sentència judicial que obliga el consistori a abonar una iniciativa posada en marxa per l’anterior executiu del PP que no va ser pagada a l’empresa que va realitzar els treballs.

La sentència fa referència als contenidors que es van soterrar a primera línia de la platja de Gandia. Unes obres que van finalitzar al juny del 2013. Un total de 20 contenidors instal•lats en 2 fases. En aquest cas, el Jutjat de Primera Instància número 3 condemna a l’Ajuntament a abonar un total de 867.211,53 euros, per l’impagament des de IPG de la instal•lació de la meitat d’aquests contenidors.

 

“L’empresa reclamava aquesta quantitat des de la passada legislatura i tot i que des d’IPG es va intentar arribar a un acord perquè el deute s’ajornés i pogués ser satisfeta de manera fraccionada, les negociacions no van tenir el final que haguérem desitjat”, declara Jose Manuel Prieto.

En aquest punt cal destacar que tot i que havia de ser l’empresa encarregada de la neteja la que havia d’efectuar les obres, l’anterior executiu va decidir realitzar una encomana de gestió a l’empresa pública sota el pretext d’accelerar els treballs. No només això, també es va traspassar a IPG l’import 1,3 milions d’euros per a satisfer les obres. Referent a aquest moviment de capital entre el consistori i l’empresa pública Prieto ha afirmat que “com és habitual, aquesta quantitat no va acabar on devia. La primera pregunta és lògica: on va anar a parar els diners?” es pregunta el regidor, qui afig que recorda “unes paraules de Víctor Soler (portaveu del PP) on es felicitava de la notícia. Hui és el moment en el qual Soler i els membres del Grup Municipal del PP haurien de eixir en roda de premsa a explicar per què no van pagar, per què si hi ha alguna cosa certa, és que l’empresa va realitzar els treballs però no els va cobrar. Ara hem de respondre nosaltres pagant a més de la quantitat, els interessos de demora i les costes judicials. I tot, malgrat traspassos milionaris com el del PIE que es va demanar per evitar una vaga d’escombraries que només existia en l’imaginari de l’anterior alcalde. Accions així són les que ens han posat en la situació d’emergència econòmica que vivim hui”.

Per finalitzar Prieto ha demanat als populars que “expliquen aquesta nova enganyifa i deixen de predicar i donar lliçons des del faristol mentre es desentenen de tots els seus compromisos. No només des de IPG perquè vull recordar que el PP s’oposa sistemàticament a què es reconeguen els pagaments als proveïdors que ells mateixos van contractar. Davant l’actitud del PP, ací està aquest govern municipal per assumir les responsabilitats dels que van perdre el govern per malgastadors, malgastadors i incomplidors”.

Articles relacionats