16.5 C
Gandia
Dimarts, 16 abril, 2024

Una rèplica del vaixell la Nao Victoria visita Gandia

– La Nao Victoria visita Gandia i obri les seues cobertes al públic fins al 12 de setembre

– Es tracta d’una rèplica del vaixell que va donar la primera volta al món i que es pot visitar al Moll dels Borja

– Vicent Mascarell, responsable de Turisme: “Aquest vaixell ens ajuda a conéixer la història d’Espanya i la navegació com a element estel·lar”.

– Eduvina Rodríguez, Project Manager de la Fundació Nao Victoria: “Convidem a tots a apropar-se per a conéixer de primera mà la Primera Volta al Món”.

– Els horaris de visita són de 10 a 14 hores i de 16 a 21 hores

El regidor de Turisme, Vicent Mascarell, acompanyat d’Eduvina Rodríguez, Project Manager de la Fundació Nao Victoria, ha visitat aquest matí La Nao Victoria al Moll dels Borja, una rèplica de l’històric navili capitanejat per Magallanes i Elcano que fa 500 anys (1519-1522) va protagonitzar la Primera Volta al Món, i que va atracar ahir a Gandia perquè el públic puga visitar les seues cobertes fins al 12 de setembre i puga conéixer la seua història dins de la gira que realitza amb motiu del V Centenari de la major aventura marítima.

Mascarell ha mostrat la seua satisfacció per rebre aquesta nau al port de Gandia perquè “no sols suposa un element que ens ajuda a conéixer la història d’Espanya i la navegació com a element estel·lar amb el compliment dels 500 anys, sinó que també és una magnífica oportunitat perquè residents, turistes i totes aquelles persones que vulguen passen pel port per a gaudir de les Falles i també d’aquesta experiència que agradarà a tothom, especialment als més menuts”.

Per la seua part, Rodríguez ha convidat a tota la ciutadania de Gandia i de la província a apropar-se per a conéixer “de primera mà la Primera Volta al Món i com va ser aquesta gesta”.

Durant la seua estada a la nostra ciutat, el públic podrà pujar a bord d’aquest vaixell de llegenda, en una activitat familiar i a l’aire que transportarà a adults i xiquets a la immensa aventura que va protagonitzar en aquest vaixell un grup de valerosos marins, que durant més de tres anys van encarar una travessia plena de perills, riscos i incerteses, fins a aconseguir envoltar el planeta navegant els seus grans oceans per primera vegada en la història. A més, en el seu celler els visitants podran experimentar les vivències de la jove tripulació que hui dia continua navegant amb ell per mars de tot el món.

Pel que fa a les característiques d’aquesta embarcació l’embarcació que ha realitzat ja immenses singladures, compta amb 26 metres d’eslora. Durant els anys 2004/2006 va completar la seua pròpia volta al món, solcant més de 26.000 milles nàutiques, fent escala en 17 països, i des de llavors, ha realitzat grans gires per centenars de ports dels EUA i Europa rebent milers de visites.

El vaixell navega hui com a ambaixador del V Centenari de la Primera Volta al Món que s’està celebrant aquests anys (2019- 2022), dins del programa d’activitats que la Fundació Nao Victoria està duent a terme amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sevilla i en el marc de la Comissió Nacional d’aquesta commemoració.

Perquè els visitants puguen recórrer les seues cobertes amb total seguretat, s’han adoptat totes les mesures sanitàries pertinents, com la neteja i desinfecció, l’ús obligatori de màscares tant del públic com de la tripulació, disposició de gels hidroalcohòlics, i el manteniment de l’aforament permés per a guardar la distància de seguretat entre unitats familiars. Per això, es recomana obtindre l’entrada en línia o pagar-la mitjançant targeta.

Les entrades es poden adquirir en la mateixa embarcació al preu de 5 € (adults), 3 € (xiquets de 5 a 10 anys) i 13 € (famílies amb 2 adults + fins a 3 xiquets d’entre 5 i 10 anys).

Els horaris de visita són de 10 a 14 hores i de de 16 a 21 hores.

Articles relacionats