Una oficina tramitarà des de Gandia la realització de penes alternatives a la presó

Una delegació del Ministeri de l’Interior ha visitat Gandia amb la finalitat de conèixer el local municipal que el consistori cedirà perquè s’instal·le l’oficina de gestió de penes i mesures alternatives a la presó, un espai que oferirà una alternativa de reinserció a aquelles persones sobre les quals pesen penes de presó però a les que el jutge els permet que les substituïsquen per un altre tipus d’activitats. La regidora Liduvina Gil i el regidor Jose Manuel Prieto, han acompanyat a la delegació del ministeri.

Gandia serà la primera localitat de la província de València que comptarà amb aquest tipus d’oficina, un servei que actualment es desenvolupa des de la Ciutat de la Justícia de València.

Amb aquesta mesura, s’aconseguix que els condemnats a treballs en benefici de la comunitat de la comarca de la Safor i de la Marina no hagen de desplaçar-se fins a València i puguen realitzar les gestions a Gandia.

La regidora Liduvina Gil ha declarat després de la reunió que “és un gran projecte que naix des d’una ciutat solidària com és Gandia. Donarà servei a veïns de la Safor, la Marina Alta i la Marina Baixa. En total pot beneficiar unes 300 persones”, i ha graït la confiança del Ministeri.

Per la seua banda, Francisco Llagunas, Cap d’Àrea Penes i Mesures Alternatives, ha agraït al consistori “el tracte i l’acollida de la regidora i el govern i la col·laboració que han mantingut amb el Ministeri de l’Interior en un tema tan complex com l’execució penal des d’un punt de vista tratamental”.

Et Pot Interessar