21.6 C
Gandia
Diumenge, 19 maig, 2024

UNA EXPOSICIÓ REMEMORA LA IDENTITAT DE BENIOPA COM A MUNICIPI

Jeroni Banyuls, Ferran Garcia-Oliver i Emili Selfa són els comissaris de l’exposició que s’inaugura este divendres a la sala d’actes del Centre Social de Beniopa (carrer del Mestre Michavila, 1), amb motiu del cinqüentenari de l’annexió d’este municipi a Gandia. 

Amb motiu dels 50 anys d’eixa incorporació de Beniopa a Gandia i després de la publicació del llibre d’història de Frederic Aparisi “Beniopa, Història d’un poble”, s’ha programat aquesta exposició de caràcter històric, que serà inaugurada per l’alcaldessa de Gandia i la corporació municipal després del ple extraordinari que es celebrarà a l’antic ajuntament de Beniopa. La mostra es podrà visitar fins al 13 de febrer en horari de 18 a 20 hores.


El contingut el formen documentals originals procedents de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Gandia, de la seua secció “Arxiu Municipal de Beniopa”, de l’Arxiu Parroquial de Santa Maria Magdalena de Beniopa i de l’Arxiu de la Catedral de València. A més tot un seguit de documents, facsímils, fotografies i objectes procedents de col·leccions particulars i d’altres arxius.
Destaquen, entre altres, el llibre Padró de 1818, el primer (1885) i el darrer llibre d’actes de l’ajuntament de Beniopa (1965), l’acta d’incorporació dels municipis de Benipeixcar i Beniopa a Gandia, l’únic Quinqui Libri de la Parroquial de 1850, pergamins i un delmari de la catedral de València, planimetria de la ciutat i dels pobles, i diversos llibres antics, ben coneguts, que parlen de Beniopa.

Articles relacionats