Una delegació de Fano visita Gandia per a refermar el procés d’agermanament

La regidora delegada de Relacions Internacionals de l’Ajuntament de Gandia, Liduvina Gil; la tècnica de Turisme, Olatz Megía; Maria Flora Gianmarioli, presidenta de l’Ens Carnavalesca de Fano (Itàlia) i Caterina del Bianco, regidora de Relacions Internacionals de l’Ajuntament de Fano, que aquests dies visiten Gandia, han fet públic la intenció de refermar el procés d’agermanament d’ambdues ciutats.

Liduvina Gil ha excusat l’absència de l’alcalde de Fano, Massimo Seri, a causa d’un greu problema ocorregut a la ciutat produït després trobar-se en el terme municipal una bomba de la II Guerra Mundial que ha obligat a evacuar milers d’habitants.

Gil ha explicat que al juny, coincidint amb la celebració del Concurs Internacional de la Fideuà de Gandia, es procedirà a la signatura de l’agermanament. Tal com ha explicat la regidora, la visita no només servix per a refermar les relacions entre els dos governs sinó que també està permetent que els responsables de les festes del Carnaval de Fano i les Falles de Gandia, continuen treballant per establir intercanvis d’experiències i professionals entre els dos col·lectius.

D’altra banda, Gil ha incidit que “aquest agermanament permetran establir llaços educatius, econòmics i culturals entre les dues ciutats. De fet, ja hi ha contactes entre centres educatius de Gandia i Fano que possibilitaran intercanvis. Seguim afermant les relacions i posant en marxa nous projectes entre associacions i col·lectius com la Creu Roja“.

Per la seua banda, Caterina del Bianco va agrair la invitació del govern de Gandia i ha explicat que “som ciutats semblants i la nostra intenció és centrar els treballs d’agermanament en aspectes com els esports, l’ensenyament (en moltes escoles del municipi els alumnes aprenen espanyol) i la cultura” Vull agrair a Mauro Tallevi la feina que ha realitzat durant aquests anys i que ara pren forma” i afegia que “tenim molts punts en comú, les falles i el Carnaval de Fano són similars; tenim concursos Internacionals Gastronòmics basats en els nostres plats principals. Estic convençuda que podrem establir moltes col·laboracions“.

Finalment, Maria Flora Gianmarioli va explicar que el Carnaval de Fano és el més antic d’Itàlia, ja que data de 1347 quan després de signar la pau entre dues famílies que estaven en guerra, es va celebrar una gran festa que va derivar en l’actual carnaval. “Per a nosaltres el Carnaval és una cosa seriosa. Durant la seua celebració, l’alcalde cedix el poder al president del Carnestoltes i dóna tot el poder al poble. L’últim dia, amb la crema del monument, també es perdonen tots els pecats que es puguen haver comés aquesta setmana“. Gianmarioli també va destacar que “festes com les falles i el carnaval, generen molt impacte turístic i llocs de treball. Amb aquest tipus d’agermanament, obrim les festes a Europa i a partir d’aquí treballarem per posar en marxa noves sinergies“.

Et Pot Interessar