18 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

Una cuidadora estafa més de 70.000 € a una dona de 90 anys

– La Policia Nacional deté a la cuidadora d’una anciana després d’estafar-li 70.400 euros del seu compte bancari

– Hi hauria realitzat reintegraments de diners del compte de la víctima tant en finestreta com en caixers automàtics de forma continuada durant aproximadament l’any i mig que portava treballant per a ella.

– S’hauria guanyat la seua confiança aprofitant-se de la seua situació de vulnerabilitat

Agents de la Policia Nacional han detingut a Gandia (València) a dona de 36 anys, d’origen bolivià, com a presumpta autora d’un delicte d’estafa i furt, després de realitzar nombrosos reintegraments bancaris del compte de l’anciana de 90 anys a la qual cuidava, ascendint la quantitat total a 70.400 euros.

La investigació va començar a mitjan mes d’agost després de tindre coneixements els agents que una dona d’avançada edat podria estar sent víctima d’una estafa per part de la persona encarregada de la seua cura.

Després d’una sèrie de perquisicions, els agents van esbrinar que l’anciana, en viure sola i no tindre cap familiar a prop, hauria sol·licitat el servei d’ajuda a domicili per a persones dependents, sent-li assignada una cuidadora a través d’una empresa.

Pel que sembla, la cuidadora després de tindre coneixement dels estalvis existents en el compte de la nonagenària s’hauria guanyat la seua confiança aprofitant-se de la seua situació de vulnerabilitat, trencant al seu torn el vincle amb l’empresa que l’havia contractada per a continuar la relació personal i laboral amb la mata de forma totalment independent i així evitar ser supervisada.

Els investigadors van esbrinar que la sospitosa hauria estat realitzant reintegraments de diners del compte de la víctima tant en finestreta com en caixers automàtics de forma continuada durant aproximadament l’any i mig que portava a cura d’aquesta, ascendint la quantitat total a 70.400 euros.

Després de les indagacions policials, els investigadors van descobrir, que la cuidadora aprofitava que l’anciana acudia als matins a un Centre de Dia per a entrar en el seu domicili i emportar-se sense el seu consentiment els diners que guardava entre les seues pertinences i nombrosos objectes de l’habitatge, com ara mobles, un aparell d’aire condicionat o ventiladors.

Davant tals fets, els agents van establir un dispositiu de vigilància i seguiment que va culminar amb la detenció de la sospitosa en el moment que acudia en companyia de l’anciana a una entitat bancària per a realitzar un nou reintegrament, intervenint-se-li en aquest moment la quantitat de 950 euros.

Així mateix, després de realitzar un registre en el domicili de l’ara detinguda, els agents van intervindre nombrosa documentació d’enviaments de diners al seu país natal.

L’arrestada, com a presumpta autora d’un delicte d’estafa i furt, ha passat a disposició judicial.

Articles relacionats