18 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

Una cançó serveix d’eina per reivindicar el Dia de la Dona a Simat

Simat de la Valldigna va celebrar el Dia de la Dona el passat 7 de març amb una cançó interpretada pel veïnat i en la qual es reivindicava la igualtat entre homes i dones. A la porta de l’Ajuntament, van cantar i ballar la cançó «Un violador en tu camino», però amb la lletra canviada.

Algunes de les parts de la cançó manifestaven que “Simat és un poble que treballa en igualtat i no permetrem que a les dones margineu” o “Simat és un poble que s’oposa al patriarcat i amb esta cançó reivindiquem un món millor“.

Abans de l’actuació, la regidora de la Dona, Almudena Donet, va llegir un manifest, en què va assenyalar que “el 8 de març es marca com una fita a la història pels drets aconseguits i recuperats, però també una data per recordar que encara hi ha molt de camí per recórrer“. A més, Donet va recordar que un dels primers èxits d’esta celebració va ser l’assoliment del sufragi femení que, a Espanya, es va aprovar l’1 d’octubre de 1931. No obstant, va aprofitar el moment per denunciar que “queda de relleu que les dones segueixen patint desigualtats respecte dels homes, trobant-se amb obstacles com el «sostre de vidre», els micromasclismes diaris o les narratives paternalistes”.

Per això, la regidora va remarcar que l’Ajuntament de Simat de la Valldigna “insta el Govern a la presentació i aprovació d’una Llei d’Igualtat Laboral, entre homes i dones, a fi de garantir de manera efectiva el dret a la conciliació” i que, des del consistori, “ens comprometem a elaborar polítiques d’igualtat de caràcter transversal i propiciem des de les diferents àrees municipals, que totes les persones, quan així ho necessiten, compten amb l’atenció necessària”.

Articles relacionats