20.1 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

UNA APORTACIÓ DE 150 BICICLETES SALVA EL SERVEI SAFORBICI FINS LA NOVA ADJUDICACIÓ

Xavi Ródenas, regidor delegat de Gestió Responsable del Territori a l’Ajuntament de Gandia, ha anunciat este dimecres la incorporació de 150 noves bicis al servei de SaforBici.
Ródenas afirma que, atenent a l’estat de precarietat econòmica en el que es troba l’ajuntament, ha sigut molt complicat mantindré el servei, i des del consistori “s’ha lluitat” per aconseguir una nova contracta que li done estabilitat a les instalacions.
El regidor informa de que el plec de condicions ha estat un mes a exposició pública i durant aquest procés han al•legat quatre ajuntaments, els de l’Alqueria, Benirredrà, Palmera i Bellreguard, ja que volien seguir amb el servei.

 

Durant els propers deu dies es duran a terme una sèrie de modificacions en les condicions i de nou es posarà el procés a exposició pública. Les al•legacions han sigut rebudes positivament ja que Ródenas considera que fa de SaforBici un servei mancomunat entre cinc municipis. L’adjudicació aplegarà, si no hi ha noves al•legacions, a primer de desembre.
A més, el delegat de Gestió Responsable del Territori ha informat del compromís al que aplegaren per part de l’empresa que gestiona actualment aquest servei, La Bici, de ficar al menys 150 bicicletes noves per poder salvar el sistema encara a risc de no ser seleccionats com a l’empresa guanyadora en l’adjudicació de la contracta. Es per això que Ródenas ha volgut agrair l’esforç que fa l’empresa de LaBici que ha estat gestionant el servei de una manera molt precària i que, en paraules del regidor, “ha permés que durant els dos o tres mesos que s’allargarà el procés administratiu es millore el servei”.
També ha fet al•lusió als usuaris que durant aquests últims mesos no han deixat de fer ús de la SafoBici a pesar de les condicions en les que es trobava i ha mencionat que aquesta iniciativa va especialment dirigida a ells, els qui han seguit confiant en el servei a pesar de tot.
El disseny de les bicis amb les que s’omplirà la ciutat després de l’adjudicació comptarà amb mupis, publicitat al mobiliari urbà, i es per això que les noves bicis que ha proposat la empresa encara encarregada del servei també compta amb aquesta iniciativa, encara que per ara es tracta d’una estratègia per acostumar al ciutadà i per això per ara sols durà informació sobre els activitats que es proposen des de l’ajuntament.
Per altra banda ha informat de que actualment es comptarà amb 300 bicicletes, 150 de la remesa anterior que es trobaven amb millors condicions, i les 150 que s’han incorporat i de les quals es podrà fer ús des de ja mateix. Ha volgut recordar que és el gran ús diari que es fa d’aquest servei el que desemboca en un deteriorament important de les bicicletes.
Per últim ha remarcat el quilòmetre 0 de producció, ja que les bicis han sigut fabricades a Tavernes, una iniciativa que el regidor defensa atés que s’han buscat els recursos al territori. Cal destacar que aquesta incorporació de bicicletes es una aportació exclusiva de l’empresa i no ha suposat cap cost a l’ajuntament de la ciutat.

El PP no ha estat convidat

El PP de Gandia, per la seua part, ha denunciat que no ha sigut convidats a la presentació de les noves bicis de Saforbici i que ha tingut lloc aquest matí i on estaven la resta de grups polítics en l’Ajuntament de Gandia.

El regidor del PP Vicent Gregori ha destacat que “no només ens veten, ens retallen i ens censuren en les fotos de l’ajuntament, sinó que ara a més no ens conviden als actes d’aquest ajuntament del qual som 12 regidors en representació del PP”. Gregori ha lamentat que “les formes dictatorials i de censura d’aquest govern és la forma contínua de treballar en el dia a dia de la coalició de PSOE i Més Gandia”.

Articles relacionats