10.4 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

Una altra vegada cap amunt, torna a ascendir els contagis en la majoria de municipis de la Safor

 L’actualització de les dades del coronavirus pels pobles de la Safor són molt preocupants, si la informació diària ja deixava entreveure l’augment, les dades oficials pels pobles deixa clarament aquesta situació.

Taula Corba covid Safor 261120El primer efecte es pot observar en el fet que després de 4 actualitzacions en baixades continuades, en la del dia 26 de novembre es produeix un increment de casos actius de coronavirus del 16,82%, en tan sols tres dies de diferència entra la una i l’altra.

En aquests moments que existeix un debat de la idoneïtat de quanta gent es pot ajuntar per Nadal i en qui horaris, la pandèmia torna a deixar clar que no entén de festes i celebracions, i que aquestes són molt propicies per l’expansió del virus.

A més celebracions i amb menys protecció el coronavirus es troba en el millor caldo de cultiu per a la seua propagació i d’aquesta manera domina els recursos sanitaris, econòmics, educatius i socials, i deixant, malauradament, moltes víctimes..

Possiblement les polítiques restrictives enfront de la Covid 19 no donen vots, però està demostrat que salven vides, com així el certifiquen científics, epidemiòlegs i la primera línia enfront de la Covid19 formada per tot el personal sanitari que treballa a més del 100%. 

Corba covid Safor 261120

 

Taula Evolucio CovidSaforEls tres municipis amb més població també han patit l’augment de la xifra de contagis. La que ix més mal parada d’aquest increment es Tavernes de la Valldigna que torna a pujar amb força fins als 459 contagis per 100 mil habitants.

Gandia ha tornat a superar el 300 contagis per 100 mil habitants, concretament 311,15 i continua estant per damunt de la mitjana de la Comunitat que es troba en els 275,69.

Oliva des del 22 d’octubre continua sent la que millor xifra de contagis té d’aquestes tres, està en 111,55, menys de la mitat que la xifra de la Comunitat, però en una tendència des del 19 de novembre d’un augment constant.

El conjunt dels municipis de la Safor estan en 288,55.

Evolucio Covid Safor 261120

Covid Safor 261120Pràcticament una gran majoria de municipis han augmentat la xifra de contagis. A la Valldigna, tant Benifairó com Simat i Tavernes han patit increments que han fet que estiguen per damunt de la mitjana de la Comunitat Valenciana, ja que estan en 318, 390 i 459 contagis per cada 100 mil habitants respectivament.

Benirredrà torna a tancar la taula de Covid Safor a l’estar en 2324 contagis, i que té en aquests moments 37 casos actius en els últims 14 dies, 6 més que l’anterior actualització.

Xeraco també té una situació epidemiològica prou complicada, ja que ha continuat augmentat, registra 29 casos actius i una tassa de contagi del 512,82.

Beniarjó amb 9 casos actius i una tassa del 509,92 és la tercera població amb més afectació, en aquests moments, per la pandèmia a la Safor.

En zero casos actius en els últims 14 dies estan Guardamar de la Safor, Almiserà, Beniflà, Palmera, Castellonet, Potries, Piles i Barx.

En una tassa de contagis per davall de la Comunitat Valenciana, es troben La Font, Palma de Gandia, L’Alqueria, Ròtova, Oliva, Xeresa, Almoines, Bellreguard, Vilallonga, Daimés i Alfauir.

I per damunt de la mitjana de la Comunitat, Real de Gandia, Rafelcofer, Miramar, Gandia, Benifairó, Ador, Lloc Nou, Simat, Tavernes, Beniarjó, Xeraco i Benirredrà. 

Articles relacionats