UNA AGENDA BIMESTRAL RECOLLIRÀ TOTA L’ACTIVITAT CULTURAL D’OLIVA

El conjunt d’activitats s’aplega sota la marca “Oliva Comtal”, que tracta de reflectir la diversitat cultural del municipi, la seua riquesa patrimonial i la importància del dinamisme associatiu i cultural de tots els extrems de la ciutat. “Oliva Comtal esdevé l’agenda que fa comboi. Un punt d’inflexió en la vida cultural de la ciutat i alhora un gran contenidor que recull tota l’oferta cultural per primera vegada en molt temps”.

Quant al disseny, la publicació presenta un format de butxaca i desplegable en diferents planes, amb un disseny atractiu on prima la imatge sobre la lletra. “Oferim una composició atractiva i cridanera on destaca l’ús d’una sola tipografia i de quatre únics colors plans: verd, per a Cultura; taronja, per a Biblioteques; i roig, per a Museus; a més d’un de general acord amb la portada de cada nova agenda, que il·lustraran joves artistes locals a partir del mes d’abril. “Oliva Comtal” esdevindrà així no només un full cultural, sinó també un aparador per als nous valors emergents en les arts gràfiques i plàstiques”.

El també regidor de Comunicació ha explicat que “Oliva Comtal naix amb clara vocació de continuïtat i ha estat pensada per a totes les edats i tipus de públic. Una agenda transversal de la qual es publicaran 2.500 exemplars que es distribuiran per edificis municipals, centres educatius, locals comercials i hostalers, i també per les seus de les principals entitats socioculturals d’Oliva”.

Així les coses, Escrivà ha presentat les activitats organitzades per les delegacions que dirigeix per als mesos de febrer i març. Destaca la programació en valencià, la recuperació del teatre professional per a públic adult, les exposicions temporals i els continguts al voltant del Dia de la Dona.

L’obra teatral “On collons està Sento?”, protagonitzada per cinc dels personatges més carismàtics de la sèrie L’Alqueria Blanca, suposarà el retrobament del públic oliver amb el teatre professional per a adults.

En el capítol de Biblioteques, destaquen els contacontes i una lectura col·lectiva de relats de dones. Completen la programació els grups de conversa anglès-castellà, de lectura, presentacions de llibres, tallers de manuals o la celebració del Dia Mundial de la Poesia.

“Som conscients que hem de facilitar l’accés a la cultura, trencar les barreres existents per aquest accés i que la diversitat social d’Oliva quede reflectida en el públic i entre els usuaris dels serveis culturals. Volem que la cultura siga del poble i per al poble. Per això presentem una oferta diversa, bàsicament gratuïta i a l’abast de tothom. Hem intentat que la nova agenda acompanye aquest sentir, que siga el full cultural que acompanye el dia a dia del veïnat, que ens motive a sortir de casa, gaudir de l’entorn i dels nostres equipaments”.

Et Pot Interessar