UN VIDEOCONCERT D’IRAILA CENTRA ELS ACTES DEL DIA CONTRA EL CÀNCER INFANTIL A GANDIA

L’Ajuntament de Gandia se suma a la lluita i conscienciació que promou el Dia Internacional del Xiquet amb Càncer. Així, s’ha presentat un vídeo concert per al pròxim dia 21 de febrer, a la Casa de la Marquesa, que no deixarà indiferent ningú, per la història de lluita i valor que conta. És tracta de les actuacions d’Iraila, una xiqueta valenciana que va morir als 11 anys de càncer i que va sorprendre a totes i tots amb la seua veu prodigiosa en el programa de televisió La VozKids.

 

Liduvina Gil, regidora de Sanitat Pública i Polítiques Saludables, “no hi ha cosa més complicada per a uns pares que un diagnòstic de càncer d’un fill. El procés de curacióés llarg i molt dur. No obstant això, la curació cada dia témés possibilitats d’èxit, 8 de cada 10 xiquets superen la malaltia. Tristament no va ser el cas d’Iraila, la seua mort ara ens ajuda, i sobretot a la seua família, a treballar per a evitar desenllaços com el seu, i no sols això sinó que la seua curta carrera ara servirà per ajudar a molts xiquets i xiquetes”.

El pare d’Iraila, Juan Latorre, ha presentat aquesta iniciativa que té per objectiu aconseguir finançament per a la investigació. Ha agraït la col•laboracióde l’Ajuntament gràcies al qual l’esdeveniment no ha suposat cap despesa i el 100% del que es recapte anirà destinat a projectes de lluita contra el càncer. Juan Latorre ha assegurat que “no volem que siga un acte lacrimògen, el final no és feliç, peròIraila tenia dos desitjos: fer-se famosa i guanyar molts diners per donar-li a la seua oncòloga i que ella aconseguís un xarop que fora capaç d’esclafar al bitxo del càncer. Per Iraila ja no podem fer res, però la seua imatge ens serveix ara per a lluitar pels milers de xiquets i xiquetes que encara tenen una oportunitat”.

Es faran dos sessions del vídeo concert, una a les 11.00h i un altra a les 12.30h, a 5 euros l’entrada anticipada i 6 eixe mateix dia.Es projectaran les actuacions d’Iraila a La VozKids i l’actuació que va fer a París. També les cançons, que li han dedicat i cedit els drets d’autor, els cantants VerónikaBows, JoshStell, Nick Skelton, Kéirat Jackson i Rocío Sánchez.

Des de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, Maribel Codina, ha volgut subratllar que “estem davant un projecte fabulós. Tot suma i tot es necessari en la lluita contra aquesta malaltia. Convidem a totes i tos a participar i vindre al vídeo concert”.

D’altra banda, es farà una xerrada, per al 7 d’abril, titulada ‘Càncer infantil, un repte per als xiquets i la vida familiar’ a càrrec de la doctora Agustina Varahona, psicòloga de la Unitat d’Oncologia de La Fe. Es parlarà del repte que han d’afrontar els pares davant una situació de càncer, de la seua vida familiar i de com s’han de tractar als xiquets i xiquetes per poder ajudar-los.

Et Pot Interessar