21.1 C
Gandia
Dijous, 30 novembre, 2023

Un pas més per a esclarir el procés de licitació dels “Xiringuitos” de la platja d’Oliva

L’alcaldessa d’Oliva, Yolanda Pastor, nomena a la regidora Rosa Pous, d’UCIN, com a instructora de les actuacions obertes per l’Ajuntament d’Oliva per esclarir la situació donada en el procés de licitació dels ‘xiringuitos’ de la platja.

En el plenari ordinari del passat mes d’octubre, el regidor de contractació, Joan Mata, va proposar a l’alcaldia que nomenara a Germán Salazar, portaveu del Partit Popular amb retribució municipal, com a instructor. La proposta va vindre motivada després que els grups de l’oposició feren una roda de premsa conjunta denunciant la situació i presentaren una moció al Plenari demanant la dimissió del regidor de Turisme, Salvador Llopis.

En el debat de la moció plantejada pels tres grups de l’oposició (PSOE, Compromís i PP), des del govern es van voler deixar clares dues idees principals: Les presumptes pràctiques col·lusòries que l’oposició denuncia s’haurien d’haver observat en la tramitació de l’expedient, quan s’efectuen les renúncies dels licitadors (segons indica la llei de contractes) i tot açò ocorre durant la passada legislatura; i que el Sr. Llopis, actual regidor de Turisme, no va intervindre en cap moment en l’expedient.

Per això, el govern va considerar nomenar com a instructor a German Salazar (PP), ja que aquest regidor no va formar part de l’anterior equip de govern ni de l’actual, i això conduiria a desinflamar la situació política generada pels grups de l’oposició, a més ser un gest que demostra que l’actual govern (PRO-UCIN) no té res a amagar en aquest expedient.

Però, German Salazar, tot i haver manifestat al Plenari el seu entusiasme per l’oferiment, finalment ha decidit no acceptar l’encàrrec.

Yolanda Pastor, alcaldessa d’Oliva: “No podem allargar més aquest procés. Volíem que aquest expedient el gestionara un membre de l’oposició perquè no tenim res a amagar i perquè volem actuar amb total transparència. Però davant la negativa del Sr. Salazar, Rosa Pous serà la nova instructora, perquè confie en tots els regidors del nostre Govern municipal i valore el treball que estan fent.”

Per la seua banda, la regidora d’UCIN, responsable de les àrees d’Arxius i Cementeri, ja ha anunciat la seua acceptació del càrrec. Rosa Pous ha dit que des d’UCIN, “lamentem sincerament que el portaveu del PP no haja volgut ser l’instructor de l’expedient dels ‘xiringuitos’. Òbviament, la resta de regidors de l’oposició no pot fer-se càrrec d’aquest, ja que han sigut els responsables de la seua gestió durant la passada legislatura. Per la meua part, treballaré de valent per gestionar aquest encàrrec de la millor forma possible, en benefici de la legalitat, la transparència i el servei a la ciutadania.”

Articles relacionats