UN NOU SONDEIG RATIFICA A PP I UNITS PODEM COM A PRIMERA I SEGONA FORÇA

 

El sondeig s’ha fet amb 3.800 entrevistes de les quals 2.500 són vàlides i s’emmarca en un estudi sociològic més ampli sobre la situació econòmica i política d’Espanya. El mostreig s’ha realitzat mitjançant entrevistes telefòniques, de les quals el 36 per cent eren telèfons mòbils, en 129 municipis repartits en 48 províncies.

Units Podem aconsegueix sobrepassar al PSOE i col·locar-se com a segona força política en aconseguir un 25,07 per cent dels vots, enfront de l’assolit per Podem (20,50 per cent) i IU (3,67 per cent) fa sis mesos i que sumat era el 24,37 per cent. Aquest resultat suposaria 0,80 punts més que en les passades eleccions generals.

En el sondeig realitzat per la mateixa signatura Advice Strategic Consultants en el mes de maig, preguntant ja per la coalició Units Podem, el resultat que llançava era d’un 24,4 per cent dels vots. Amb el que la coalició que lidera Pablo Iglesias hauria guanyat en l’últim mes 67 desenes.

I consolida la tendència que marcava el sondeig d’aquesta consultora del passat mes d’abril, en què marcava un 21,7 per cent de suports per al partit de Pedro Sánchez i el 20,40 per cent del sondeig de maig.

Per blocs ideològics, la suma dels suports d’Units Podem amb els de el PSOE és major que la que sumen els partits de centre dreta Ciutadans i Partit Popular. Els primers catalitzen un 45,57 per cent de l’electorat, mentre que els segons aconsegueixen el 44,41 per cent. Una diferència d’1,16 punts.

Et Pot Interessar