22.4 C
Gandia
Dilluns, 27 juny, 2022

Un nou cas positiu de coronavirus en València que també va viatjar a Milà

– En aquests moments el pacient es troba a la seua casa en aïllament domiciliari

– Ja son 9 el afectats a la Comunitat Valenciana

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha confirmat aquest matí un nou cas de coronavirus en la Comunitat Valenciana.

Es tracta del cas en estudi d’un home que havia acudit a l’Hospital Clínic Univeritari de València amb símptomes molt lleus compatibles amb la malaltia. Les primeres anàlisis han confirmat la presència del virus.

El pacient va viatjar a Milà i és contacte del periodista que va donar positiu aquest dijous en el mateix hospital. En aquests moments es troba a la seua casa en aïllament domiciliari.

El Ministeri de Sanitat ha establit una sèrie de requisits mínims per a l’atenció domiciliària dels pacients positius amb l’objectiu de garantir una atenció segura i uns nivells adequats de prevenció de la infecció i protecció dels familiars:

– Disponibilitat d’un habitatge adequat, amb una estada amb bona ventilació i que puga ser dedicada de manera específica per a l’aïllament del cas, amb possibilitat de designar un bany exclusiu per al pacient.

– Disponibilitat per part del cas de telèfon que garantisca la comunicació permanent amb el personal sanitari fins a la resolució dels símptomes.

– Absència de convivents amb condicions de salut que suposen una vulnerabilitat: persones ancianes, amb malalties cròniques, immunodeprimides o embarassades. Tant el pacient com els seus convivents han de ser capaços de comprendre i aplicar de manera correcta i consistent les mesures bàsiques d’higiene, prevenció i control de la infecció.

– Disponibilitat d’un equip específic en el centre sanitari amb capacitat suficient per a fer el seguiment del cas, idealment mitjançant visites o controls per via telefònica, que possibilite l’atenció i seguiment domiciliaris.

Articles relacionats