10.2 C
Gandia
Dissabte, 4 febrer, 2023

Un nou brot  a la Safor i a més el coronavirus entra a una residència de majors

La pandèmia ha colpejat de ple a la residència de majors de Benirredrà, on s’ha confirmat un brot de més de 10 casos positius per coronavirus. S’ha desplegat un protocol de control, realitzant grups borbolla per tal de controlar l’expansió de contagis dins del centre. També s’estan fent proves PCR a tots els usuaris, treballadors i familiars amb contacte amb els usuaris. De moment dins de la preocupació hi ha certa tranquil·litat en què es puga controlar els contagis.

Sanitat ha confirmat un nou brot de coronavirus a la Safor, concretament al municipi de Bellreguard, l’origen, com és habitual, és social i el nombre de persones contagiades és de 4.

Les informacions diàries del nombre de nous contagis en el departament de Salut ha sigut de 47 nous casos d’un total de 350 proves PCR realitzades,  que suposa un 13,43 % de positius de la totalitat de proves realitzades.

L’Hospital Francesc de Borja està atenent a 26 persones contagiades, de les que 6 necessiten atencions a la Unitat de Vigilàncies Intensiva. La situació ja es torna prou complicada a l’UCI, que també pateix les baixes de sis professionals sanitaris d’aquest servici que encara no han sigut substituïdes.

Comunitat Valenciana

– Sanitat confirma 1.196 nous casos de coronavirus i 1.325 altes hospitalàries en la Comunitat Valenciana

– Per províncies, la distribució de nous positius és la següent: 188 a Castelló, 409 a Alacant i 599 a València

– Els hospitals valencians tenen 1.333 persones ingressades i, d’elles, 222 en Unitats de Vigilància intensiva

La Comunitat Valenciana ha registrat 1.196 nous casos de coronavirus confirmats per prova PCR o a través de test d’antígens, que situen la xifra total de positius en 68.547 persones. 

Per part seua, des de l’última actualització s’han registrat 1.325 altes a pacients amb coronavirus. En aquests moments hi ha 13.079 casos actius, la qual cosa suposa un 16,61% del total de positius.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 1.333 persones ingressades, d’elles 222 es troben a l’UCI.

D’altra banda, s’han registrat 11 defuncions per coronavirus des de l’última actualització, per la qual cosa el total de defuncions és de 1.894 persones.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus ascendeix a 1.459.668.

Actualització de la situació en residències

Actualment, hi ha algun cas positiu en 53 residències de majors (6 a la província de Castelló, 16 a la província d’Alacant i 31 a la província de València), 13 centres de diversitat funcional (3 a la província de Castelló, 2 a la província d’Alacant i 8 a la província de València) i 2 centres de menors a la província de València.

– Residents nous positius: 31

– Treballadors nous positius: 17

– Residents morts: 0

En l’actualitat, es troben sota vigilància activa de control sanitari 9 residències en la Comunitat Valenciana: 1 a la província de Castelló, 3 a la província d’Alacant i 5 a la província de València.

Nous brots: 32

· Bellreguard: 4 casos. Origen social

Articles relacionats