14.2 C
Gandia
Dissabte, 2 desembre, 2023

Un mort i 44 ferits en el descarrilament d’un tren de rodalies a Barcelona

Una persona ha mort i almenys 44 ha resultat ferides de diversa consideració en l’accident del tren de Rodalies Manresa-Sant Vicenç de Calders amb sortida a les 5:52 hores, que ha patit un descarrilament a les 6:15 hores entre Vacarisses i Vacarisses -Torreblanca (línia R4) amb 131 viatgers a bord. A aquesta hora, hi ha una persona morta, 3 de menys greus i 41 ferits lleus. La prioritat, des del primer moment, ha estat l’atenció a les víctimes i als seus familiars. 

Renfe i el Ministeri de Foment han activat el Pla d’Assistència a Víctimes d’Accidents Ferroviaris i els seus Familiars (PAVAFF), amb el telèfon d’atenció 900 10 10 20. S’han activat dos Centres d’Atenció a Familiars (CAF) a l’estació de Barcelona Sants (a la sala verda) i al Poliesportiu de Vaquerisses. Aquests Centres estan coordinats per psicòlegs i atenen directament els familiars de les víctimes. Renfe s’ha posat a disposició dels familiars per facilitar el seu desplaçament. 

A les 08.50 hores els viatgers han estat evacuats amb autobús. La Comissió d’Investigació d’Accidents Ferroviaris (CIAF) ha iniciat ja les investigacions per aclarir les causes de l’ocorregut.

A més de l’assistència psicològica, com a part del PAVAFF, Renfe ha activat la resta d’assistència a familiars relacionada amb despeses, assegurances i custòdia d’equipatges personals.

Pla Alternatiu de Transport

Renfe ha establert un Pla Alternatiu de Transport per carretera entre Manresa i Tarrassa. El servei ferroviari es troba interromput en aquest tram.

Renfe està informat dels detalls del PAVAFF activat i de les conseqüències en el servei ferroviari a través de tots els seus canals de comunicació pública, tant a través de renfe.com com dels seus comptes oficials en xarxes socials.

Articles relacionats