UN INVESTIGADOR DELS EE.UU DEFENSA EL BAN DE LA MIGDIADA DE L’ALCALDE D’ADOR

Javier Nieto, catedràtic de Salut Pública en la Universitat de Wisconsin-Madison, ha defensat en un estudi publicat a la revista Elsevier el ban en el que l’alcalde d’Ador demanava l’estiu passat que es respectara el temps de la migdiada, i recomana estendre eixe costum als països anglosaxons. Este expert en trastorns de la son s’ha posat en contacte amb l’alcalde d’Ador, Joan Faus, abans de publicar el seu estudi en el que, a més, critica les «exageracions» que es van publicar en la premsa de tot el món en relació al ban de la migdiada. 

Segns el doctor Nieto, la migdiada té tot tipus de beneficis per a la salut, i es remet a consideracions biològiques per a recomanar un temps de son a primera hora de la vesprada. 

Nieto va treballar abans en l’Institut de Medicina del Comitè de Medicina de la son i la recerca i en els Instituts Nacionals de la Salut i Trastorns de la son del Consell Assessor de Recerca, i en l’actualitat és membre del Consell d’Assessors Científics en el Centre Nacional d’Estadístiques de Salut-Centre de Control i Prevenció de Malalties ls EEUU. És membre del Consell Editorial de la revista Elsevier, on s’ha publicat l’article, per la qual cosa no rep cap retribució.

Esta publicació recorda com el 15 de juliol de 2015, un article de premsa publicat en un periòdic regional a València (en realitat el primer en publicar la notícia va ser Diari Serpis) va ser ràpidament arreplegat pels mitjans de notícies nacionals espanyols.

Huit detinguts a Gandia per venda de substàncies estupefaents