18.9 C
Gandia
Dissabte, 20 abril, 2024

Un homenatge èpic per a Pau Riba que va fer vibrar el Teatre del Raval de Gandia

– Més de 20 artistes rememoren part de l’immens llegat de l’inclassificable artista català

L’escenari del Teatre del Raval de Gandia va quedar menut el divendres passat (29 d’abril) durant l’homenatge que LaCasaCalba va organitzar al recentment traspassat Pau Riba. Més de 20 artistes, vinguts de terres valencianes i catalanes, es van ajuntar en una gran festa èpica per tal de recordar a un dels referents indiscutibles del rock estatal dels últims 50 anys i compartir un llegat cultural inestimable.

Encapçalats per De Mortimers, banda amb la qual Pau Riba tenia en marxa la seua gira ‘Dioptria 50′ per commemorar el mig segle d’aquell disc mític, un a un van anar barrejant-se i entonant i recitant les cançons i poemes més rellevants de l’artista català. Carles Dènia, el poeta Enric Casasses, Héctor Arnau o els fills de Riba Caïm, Àngel i Llull, entre molts altres, van protagonitzar una de les nits més potents i màgiques de la sala gandiana. “Encara estem vibrant amb l’energia de tot plegat. Moltes gràcies a tots els que hi vau ser per compartir-ho i fer-ho possible”, explicaven els De Mortimers.

La introducció feta per Ximo Vidal (Pluja Teatre) ja va marcar des del principi el to de la vetlada. Recordava amb les seues paraules l’any 1959 quan el poeta Carles Riba, avi de Pau, havia d’haver estat com a jurat del I Premi de Poesia Ausiàs March de Gandia. Venia a demostrar el vincle cultural de dècades entre aquelles terres i les nostres.

La nit es tancava després de més de dues hores de concerts, recitals i performances amb un públic pletòric totalment captivat per l’energia creada a escena. Amb una gran foto de Pau Riba abastint una sala plena de gom a gom, com no es produïa des d’abans de la pandèmia, i vora 250 persones cantant a una sola veu ‘Helena, desenganya’t’. “Tots vam tocar el cel, inclús al Pau. Va ser una gran nit plena d’emocions i sentiments hiperbàrics, amb unes impressionants actuacions de tots els artistes que hi van participar interpretant poemes i cançons de Pau”, comenta Àngel Riba, fill del protagonista.

Similar valoració feia El Triangulista, encarregat d’anar presentant a cadascun dels presents: “Amb Trans/Riba viatjàrem pel cosmos a partir de l’ampli espectre de freqüències amb les quals vibrava Pau Riba. Fou tot un trip, una explosió cooperativa, intergeneracional i iconoclasta. Amb ell qualsevol cosa era possible, i divendres es va demostrar novament. Vull donar les gràcies eternes a la Memi March per haver propiciat tot açò”.

Articles relacionats