Un concurs de cuina promou l’alimentació saludable entre els escolars de Gandia

El concurs Gandia Junior Xef, impulsat pel departament de Sanitat Pública i Polítiques Saludables de l’Ajuntament de Gandia, s’ha engegat amb la implicació dels escolars, professora, mares i pares, i amb l’objectiu de promoure una alimentació saludable.

El concurs forma part de la fase final del programa “Alimentació saludable i activitat física en l’escola”, del projecte Escoles Saludables del consistori gandià, i té com a objectiu difondre un estil de vida saludable en les edats més primerenques, amb la implicació de familiars i professorat.
D’aquesta forma, s’educa als xiquets de forma lúdica sobre la importància de dur a terme una alimentació saludable per a prevenir malalties i com a promoció de la salut.
La regidor responsable de Sanitat Pública i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, ha recordat que a través d’aquest concurs “aconseguirem tenir uns xiquets més sans”. D’altra banda, ha agraït la col·laboració i participació dels col·legis, mares i pares i alumnes en el programa de Escoles Saludables.
El concurs ja ha començat amb la Fase I entre els alumnes de primer a quart de Primària dels centres participants adherits al programa de Escoles Saludables: Botànic Cavanilles, Carmelites, Abecé, Borja Jesuïtes, Escola Pia, Escolàpies, Los Naranjos i Abat Solà.
Els alumnes hauran d’elaborar receptes saludables d’una amanida i unes postres (per als alumnes més xicotets, de 1er i 2n de Primària) i un plat de lliure elecció i unes postres (per als alumnes de 3er i 4t de Primària). No es podran utilitzar aliments insans.
Aquestes receptes podran ser elaborades pels alumnes a casa, amb ajuda de la seua família. Les receptes hauran de ser d’elaboració pròpia, estar explicades de forma detallada i una foto de les receptes on es veja el nivell d’implicació de l’alumnat.
L’objectiu és fomentar la implicació i participació d’alumnes, pares i professors per a, entre tots, elaborar un “Receptari d’alimentació saludable”, amb totes les receptes seleccionades en la Fase I.
Així doncs, en la Fase I la selecció la realitzarà el mateix centre educatiu i un representant dels pares de les famílies. Seleccionaran 10 receptes que passaran a la Fase II. La Fase I es desenvoluparà fins al 23 d’abril.
En la Fase II, un jurat valorarà, entre les 10 receptes seleccionades en la Fase I, les dues millors receptes saludables de cada centre i de cada categoria.
D’aquesta forma, els 16 alumnes seleccionats en total, passaran a la final que tindrà lloc el 8 de juny en el Botànic Cavanilles. Eixe dia, els alumnes elaboraran les receptes allí mateix, amb l’ajuda d’un professor del centre.
El jurat de la primera selecció serà la regidora de Sanitat Pública i Polítiques Salubdables de l’Ajuntament de Gandia i impulsora del programa, Liduvina Gil; un representant del CDT, un altre del CEFIRE i un altre de Salut Pública, a més del director del centre participant.
En la final, el jurat estarà format per la regidor Liduvina Gil; Juan Llorca (consultor nutricional i Xef Kids Inspired Food), Begoña Rodrigo (TopXef Espanya) i Manuel Alonso (Estrella Michelín), i altres membres del programa Escoles Saludables.

Et Pot Interessar