13.4 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

Un altre rescat al Cim de la Safor amb un bon desenllaç

– Va ser necessària la intervenció de la Policia Local de Vilallonga, un veí de Vilallonga coneixedor de la zona, Guàrdia Civil, bombers forestals i bombers del consorci de València i un helicòpter per a realitzar el rescat

– A les 14.00 hores del dissabte 98 d’agost de 2021, la Policia Local de Vilallonga rep un avís del 112 on indiquen que un pare i un fill, veïns del municipi de Coslada, s’han perdut en la zona del “Racó del Duc”

Rescat al Cim de la Safor 1Es desplacen a la zona dos agents de Policia Local amb la col·laboració d’un veí del municipi que coneix perfectament l’orografia i l’entorn, José Luis Giner. Que amb una ubicació aproximada que els ha facilitat el servei d’emergència, es desplacen fins al Refugi de Muntanya, mentre que una dotació de Guàrdia Civil, una dotació de Brigades Forestals de la Base de Ròtova i un Coordinador de Brigada Forestal, es dirigeixen al lloc.

Per a poder situar als dos homes en la zona, els agents, forestals i patrulla de Guàrdia Civil, emeten xiulets, com que no van obtindre contacte visual però si auditiu. Es decideix dividir en dos grups, per a així intentar per dues zones diferents, localitzar al pare i fill, sent la primera zona d’accés per la senda de la Font de la Safor i la segona a una distància de 200 metres més endavant, direcció “Cim de la Safor”.

En contactar de nou amb el Centre de Coordinació d’Emergències de la Comunitat Valenciana, sol·liciten un mitjà aeri, ja que les altes temperatures en la zona i la dificultat de l’accés al punt on es troben els dos homes i que aquests, manquen de pocs recursos d’aigua i l’escarpat del terreny dificulten molt el rescat.

El que finalment ha permés finalitzar el rescat en menor temps i amb bon estat de salut per a tots dos.

Una vegada més l’Ajuntament de Vilallonga, recomana la importància de gaudir del nostre entorn natural; amb una bona planificació de la zona ( rutes, senderes, entorn,…), començar a una hora correcta, equipament adequat i sobretot el més important en aquests dies de tant de calor, aigua i protecció solar.

Una vegada més felicitar la Policia Local de Vilallonga, Guàrdia Civil, Forestals i Bombers per la seua ràpida actuació i el seu bon servei.

Articles relacionats