18.9 C
Gandia
Dissabte, 20 abril, 2024

Troben els primers cossos d’afusellats durant el franquisme al Cementeri Municipal de Gandia

El regidor de Memòria Democràtica, Nahuel González, acaba d’anunciar que “hi ha indicis més que evidents, segons l’equip d’arqueòlegs, que han aparegut al Cementeri municipal de Gandia tres cossos pertanyents a persones afusellades durant el franquisme. Una felicitat immensa i una esperança per a les famílies després de 80 anys reclamant justícia”.

3 cossos de persones afusellades durant el franquisme cementeri de Gandia Alex Oltra
Primers 4 cossos trobats de persones afusellades durant el franquisme Cementeri Municipal de Gandia, fotografia Àlex Oltra

Núria Martín, presidenta de l’Associació de familiars de víctimes del franquisme han mostrat la seua “alegria enorme i nerviosisme, i amb ganes que s’inicie ja la segona fase, corresponent a la identificació dels cossos”. La representant de les famílies dels represaliats ha volgut fer palés l’agraïment a l’Ajuntament i la Generalitat, així com a l’equip tècnic que hi treballa sense descans en la localització i identificació de les fosses.

Només conéixer la troballa, els familiars, acompanyats per González i el regidor de Serveis Bàsics, Miguel Ángel Picornell, han acudit al Cementeri Municipal de Gandia.

Cal recordar, que el 21 de març passat es va iniciar una nova fase d’excavacions per part de la regidoria de Memòria democràtica, amb la col·laboració de la Conselleria de Participació i Memòria democràtica.

Es pensa que al Cementeri de Gandia podrien haver-hi restes de fins a 62 persones de Gandia, la Safor i comarques veïnes, afusellades durant els primers anys de la dictadura.

Articles relacionats