23.4 C
Gandia
Diumenge, 14 abril, 2024

Trobada d’excarceració en accidents de trànsit del Consorci de Bombers de València

  • Durant l’acte organitzat per l’ens de la Diputació de València, els efectius del Consorci efectuaran diverses simulacions en les quals la missió principal és el rescat de persones atrapades en vehicles

  • La trobada, que tindrà lloc els dies 17 i 18 d’abril, servirà a més per a classificar-se en el campionat d’Espanya d’excarceració de La Corunya

El Consorci de Bombers de València, dependent de la Diputació de València, celebra els pròxims 17 i 18 d’abril la seua XV Trobada Interna d’Excarceració, un important esdeveniment en matèria de rescats en accidents de trànsit, que enguany acull Torrent. Així ho han anunciat el diputat de medi ambient i president del Consorci Provincial de València, Avelino Mascarell, junt amb l’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, en la presentació realitzada este dijous en el consistori del municipi.

L’objectiu d’estes Trobades Internes d’Excarceració, que es realitzen anualment, és intensificar la formació i preparació dels professionals del Consorci en matèria d’excarceració d’accidents de trànsit. Per a això, en les dos jornades, els efectius del Consorci, distribuïts en equips, efectuen diverses proves i simulacions en les quals la missió principal és el rescat de persones atrapades en vehicles. Cada equip compta amb sis membres, concretament quatre bombers (equip tècnic), un comandament i un sanitari. Des del COMENEX, el Comité de Trobades d’Excarceració del Consorci, es treballa en cada edició per a dotar del major realisme i veracitat a les proves, amb simulació d’accidents basats en la realitat, recreats en vehicles de desballestament.

A més, l’encontre té també caràcter classificatori, ja que l’equip que aconseguisca la màxima puntuació participarà en el campionat nacional de 2024, previst per al mes de maig a La Corunya, i avantsala del mundial que tindrà lloc enguany a les Açores (Portugal). Així, dels 33 equips d’excarceració de què disposa el Consorci, 14 competiran a Torrent per ser el millor de la trobada i aconseguir la seua plaça per al nacional. Cal recordar que el Consorci de Bombers de València és especialista en esta matèria, ja que en 2022 els seus equips es van alçar amb els títols de campions d’Espanya i del món, un assoliment únic en un mateix any.

D’altra banda, donada la voluntat del Consorci que este esdeveniment siga un bon fòrum per a intercanviar experiències i coneixements amb altres cossos de bombers, enguany altres quatre serveis de la Comunitat Valenciana i Catalunya acudiran a Torrent per a participar en l’experiència.

Segons ha destacat el president del Consorci de bombers i diputat provincial, Avelino Mascarell, “els nostres efectius són un referent del qual ens sentim molt orgullosos, esta trobada és la culminació d’un treball d’entrenament i formació pel qual apostem al llarg de tot l’any en els diferents parcs per a donar cada dia el millor servici a la nostra ciutadania i a les víctimes d’accidents de trànsit. En els moments crítics, la seua actuació és la diferència entre la vida i la mort “. Només en 2022 el Consorci va atendre més de 800 accidents en les carreteres de tota la província.

En este sentit, tots els efectius d’este cos de bombers apliquen la Guia Tàctica de Rescats en Accidents de trànsit desenvolupada pel COMENEX, i es preparen periòdicament en els diferents centres d’entrenament que el Consorci té distribuïts a la província.

Igualment, Mascarell ha agraït la important col·laboració de l’Ajuntament de Torrent, que cedix l’espai necessari per a poder desenvolupar l’esdeveniment i s’ha implicat en la seua organització i en la de les visites de centres escolars, així com en gestionar els 26 vehicles que es necessitaran per a recrear els escenaris d’accidents, procedents de desballestament. Una important cooperació per part del consistori que contribuix a l’èxit de la trobada.

Per part seua, l’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, ha assenyalat que “per a nosaltres és un honor poder acollir un esdeveniment d’esta envergadura i de la mà d’estos grans professionals, i convidem a participar a tota la ciutadania, ja que és un fòrum excel·lent per a la conscienciació sobre els riscos dels accidents de trànsit. Des del consistori apostem per fomentar la prevenció en pro de la seguretat als nostres carrers i carreteres”. Durant dos dies, Torrent es convertirà en l’epicentre de la preparació en rescats de trànsit, una experiència única en la qual es podrà presenciar el treball dels bombers en ple carrer.

Cal recordar l’estreta col·laboració entre el Consorci i este municipi, ja que la ciutat de Torrent acull un dels sis parcs principals de bombers que el Consorci té situats a la província, en este cas el corresponent a la zona tres, que en esta àrea es complementa amb el treball dels parcs auxiliars de Silla i Catarroja.

Articles relacionats