El tràfic en autopistes de peatge arriba al seu màxim des de l’inici de la crisi

La xarxa d’autopistes de peatge espanyola ha encadenat en 2017 el seu quart any consecutiu de creixement del tràfic, que a més se situa en màxims dels últims set anys en superar la cota dels 19.000 vehicles diaris.
Així es desprèn de les dades del Ministeri de Foment corresponents a la conclusió del passat mes de novembre, quan eixes vies van presentar una mitjana de 19.293 usuaris al dia, un 4,5% més que en el mateix període de 2016.
Aquest volum de vehicles està encara lluny del màxim de 23.909 que les autopistes van comptabilitzar al dia en 2006, l’exercici previ a la crisi, a pesar que llavors la longitud de la xarxa de pagament era inferior a l’actual (de 2.382 quilòmetres, enfront dels 2.560 quilòmetres actuals).
Malgrat açò, les dades de 2017 consoliden la tendència a la recuperació que les autopistes experimenten des de 2014. La millora de l’economia, amb el consegüent augment de la mobilitat de persones i béns, així com la contenció del preu dels combustibles, l’increment del turisme i el descens del preu dels peatges en els dos últims anys són alguns dels factors que sostenen aquest augment d’usuaris.
El sector avança en la seua recuperació en vespres que l’Estat, a través del Ministeri de Foment, ‘rescate’ les nou autopistes de peatge que van fer fallida al llarg de 2012, en plena crisi econòmica. Entre elles es troba la circumval·lació d’Alacant.
Precisament, la caiguda del tràfic que aquestes vies van patir en eixos anys, al costat dels problemes de deute causats pels sobrecostos de les expropiacions, van constituir els principals motius de la insolvència de les vies.
El departament que dirigeix Íñigo de la Serna preveu abordar enguany el ‘rescat’ i el posterior retorn de les vies a la gestió per part d’empreses privades, atès que els processos concursals en què estan immerses les actuals concessionàries estan desembocant ja en la liquidació.
Es dóna la circumstància que alguna d’aquestes autopistes en fallida són les que més van augmentar el seu tràfic entre gener i novembre del passat any. És el cas de la radial R-5 Madrid-Navalcarnero, que va comptabilitzar 10.696 vehicles al dia, un 33,6% més.
L’AP-41 Madrid-Toledo va elevar un 14,5% el seu volum d’usuaris diaris, encara que es manté com la que menys registra (996 al dia). Del seu costat, la radial R-4 Madrid-Ocaña va elevar un 10,6% el seu tràfic (5.721 usuaris diaris), la R-2 Madrid-Guadalajara va créixer un 8,1% (5.316 vehicles) i l’AP-36 Ocaña-La Roda va comptabilitzar 3.220 cotxes, un 6,7% més.
Respecte a les autopistes més madures i sense problemes economicofinancers, tres trams de l’AP-7 al seu pas per Catalunya es mantenen com els de major tràfic de la xarxa. El comprès entre Montmeló i El Papiol el que més, atès que comptabilitza 115.135 circulacions al dia i a més creix un 3,9%.
També es van anotar creixements superiors a la mitjana l’AP-4 Sevilla-Cadis (22.065 trànsits al dia, un 5,6% més) i el tram de l’AP-7 entre Màlaga i Guadiaro (32.262 vehicles al dia, un 7,1% més). L’AP-71 León-Astorga va registrar 4.446 circulacions diàries, un 6,28% més.

Et Pot Interessar