Tots els partits coincideixen en la situació «delicada» de Pablo Casado pel cas màster

El portaveu de Podemos en el Senat i secretari general del partit en la Comunitat de Madrid, Ramón Espinar, ha instat al president del PP, Pablo Casado, a donar totes les explicacions que se li requerisquen sobre el màster que va obtenir en la Universitat Rei Juan Carlos de Madrid, sobretot «pel bé del seu partit». «I si se n’ha d’anar, que se’n vaja», ha postil·lat.
«La meua recomanació per a Pablo Casado és que resolga açò com més prompte millor; que si se n’ha d’anar, se’n vaja, i si es va a quedar, que es quede i tanque açò ja, però per a açò ha de posar damunt de la taula tots els elements de judici perquè la societat puga formar-se una opinió definitiva, els jutges puguen resoldre i els periodistes puguen explicar què és el que ha passat», ha dit en declaracions a Telecinco.

El senador de la formació morada ha assegurat que no li genera «cap tipus de satisfacció» que el president del partit més votat en les últimes eleccions generals «estiga en aquesta situació»

Per la seua part, el portaveu del PNB en el Senat, JokinBildarratz, considera que Pablo Casado es troba «en una situació processal molt complicada» pel cas del seu màster en la Universitat Rei Juan Carlos i «no ho té fàcil, encara que una altra cosa és que dimitisca o no dimitisca».
En una entrevista concedida a Radi Euskadi, Bildarratz ha expressat la seua preocupació per «l’exemple que s’està donant als joves i a les seues famílies» en veure que «pot haver-hi gent que, d’una manera no molt clara, obté el títol en determinades universitats i utilitza major temps en dreceres per a no sabem què, que a esforçar-se en l’aprenentatge per a tota la vida».
Després de reivindicar «líders treballadors que s’esforcen» i donen «un exemple», ha indicat que caldrà veure «com se soluciona aquest tema», si bé ha considerat que Casado «no ho té fàcil, encara que una altra cosa és que dimitisca o no».

Valoració del PSOE

El portaveu de l’Executiva Federal del PSOE, Óscar Puente, ha equiparat aquest dimarts la situació del president del Partit Popular (PP), Pablo Casado, amb la de l’ex presidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes per la recerca del seu màster, encara que ha assenyalat que a ella «la van matar políticament» amb un vídeo.
Així ho ha expressat en declaracions en Antena 3, on ha ironitzat que «encara sort» que la jutge titular del Jutjat d’Instrucció número 51, Carmen Rodríguez-Medel, va ser assessora de l’ex ministre de Justícia Rafael Catalá i pertany a l’Associació Professional de la Magistratura, «i és, per tant, una jutge conservadora».
«Crec que el PP no ha passat pàgina des del cas Cifuentes i està en la mateixa casella», ha expressat Puente, qui també ha anotat que, «l’única diferència» que presenten ambdues situacions és que a la primera «la van matar políticament» amb el vídeo del robatori en el supermercat i que al segon «li espera un altre tipus de sort en el PP, de moment».

Finalment, el secretari general del grup parlamentari de Ciutadans (Cs) en el Congrés, Miguel Gutiérrez, considera «una injustícia» que el president del PP, Pablo Casado, no estiga imputat pel cas Màster per la seua condició d’aforat, com sí ho estan ja tres companys seus.
En roda de premsa en la seu nacional del partit taronja, el diputat ha reiterat que les presumptes irregularitats en el màster de Casado en la Universitat Rei Juan Carlos els semblen «profundament greus» i ha fet al·lusió, encara que no de forma explícita, al cas de l’expresident de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes, qui ja ha declarat en seu judicial com investigada. «Ens recorda (el cas de Casado) a altres successos similars o semblances dins del PP, no fa molt temps», ha apuntat.

Et Pot Interessar