Tots els centres educatius de la Safor podran conéixer els refugis de la Guerra Civil 

S’han destinat al voltant de 9.400 € per tal de poder realitzar aquestes classes didàctiques als refugis amb guies per a col·legis de tota La Safor

“Com les unitats didàctiques ja estan fetes, ara podem anar més enllà i obrir-ho, no tan sols per a Gandia, sinó per a tots els centres educatius de La Safor”, anuncia Izquierdo.

El regidor delegat de Memòria Nahuel González, i la regidora delegada de Patrimoni Cultural, Alícia Izquierdo, han anunciat que l’Ajuntament de Gandia ha rebut una subvenció de 9.400 € per tal d’ajudar a recuperar la memòria democràtica, en aquest cas, els refugis que es van realitzar a Gandia durant la Guerra Civil per tal de protegir als ciutadans dels atacs feixistes.

El projecte “La veu dels refugis” va començar l’any passat on van ambientar els espais del Prado i de darrere l’Ajuntament per tal de poder d’utilitzar-los com a material didàctic per a les escoles locals. La finalitat era complementar la part teòrica amb el paper actiu dels xiquets i xiquetes que assistisquen a aquestes excursions.

González ha destacat que: “L’aposta per la unió democràtica es firme, com podem veure la subvenció no és solament de l’Ajuntament de Gandia, sinó que la Conselleria i el Govern del Botànic estan implicant-se per poder donar visibilitat, que ja feia falta per tancar aquestes ferides que encara estan obertes”.

Respecte a la subvenció rebuda aquesta campanya per part de la Conselleria, aquesta es destinarà a poder dedicar aquesta ensenyança a centres de tota la comarca de La Safor. Per tal de fer-ho, es pagarà a guies formats amb anterioritat sobre aquests llocs per tal d’informar i explicar els motius i secrets que guarden aquests espais d’història ‘viva’.

Tal com ha dit Izquierdo: “Com les unitats didàctiques ja estan fetes, ara podem anar més enllà i obrir-ho, són tan sols per a Gandia, sinó per a tots els centres educatius de La Safor”.

Ambdós regidors han destacat la manera de treballar de forma transversal per part del Govern, que amb l’ajuda d’altres àrees i departaments estan duent a terme una gran obra social i educativa per al bé de la ciutat de Gandia.

Et Pot Interessar