26.8 C
Gandia
Dilluns, 8 agost, 2022

Tornen les visites presencials en els punts de trobada familiar

– Igualtat estableix les primeres visites presencials en els punts de trobada familiar amb mesures per a preservar la salut i benestar de persones usuàries i de professionals

– Els xiquets, xiquetes i adolescents podran portar els seus jocs i objectes per a evitar l’ús compartit dels joguets que es troben en els centres

– Durant el tancament de les instal·lacions, l’equip professional ha realitzat cridades de seguiment i suport i videotelefonades

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha establit les primeres visites presencials en els punts de trobada familiar (PEF) després del seu tancament per l’estat d’alarma decretat per la COVID-19, amb les mesures d’higiene i protecció necessàries per a preservar la salut i el benestar de les persones usuàries així com de les i els treballadors dels centres.

Des del tancament dels PEF el mes de març passat i fins al moment, el personal del centre ha estat realitzant un seguiment dels xiquets, xiquetes i adolescents usuaris d’aquests recursos amb crides de suport, a més de videotelefonades per a facilitar i mantindre el contacte amb la persona amb la qual tenen establit el règim de visites.

Una vegada que la Comunitat Valenciana ha passat ja a la fase 1 de desescalada, la Conselleria de Igualtat ha elaborat una resolució per a establir el procés de transició a la nova normalitat amb els protocols i actuacions necessàries per a l’obertura progressiva dels recursos.

En aquest sentit en aquesta primera etapa s’ha acordat per als punts de trobada familiar el contacte social i les primeres visites presencials entre persones residents en els mateixos àmbits territorials, deixant per a la fase 2 les de diferents àmbits territorials.

Per a això el mateix personal del centre establirà la programació setmanal de les visites i altres actuacions amb un sistema de cita prèvia, amb un horari flexible adequat i procurant que en tot moment es garantisquen les mesures de seguretat.

Entre aquestes mesures s’ha acordat que els xiquets, xiquetes i adolescents que acudisquen als punts de trobada familiar puguen portar els seus propis objectes i joc per a evitar l’ús compartit dels joguets existents en les instal·lacions del PEF com a mesura de prevenció per al contagi i propagació del virus.

Mesures de seguretat i higiene

Amb l’objectiu de garantir la distància interpersonal de seguretat, es podrà modificar la distribució dels espais. En entrar a les instal·lacions del PEF, les persones usuàries es desinfectaran el calçat i les mans amb solució hidroalcohòlica i, a més, se’ls prendrà la temperatura abans d’entrar, restringint el seu accés si té o supera els 37,5 graus.

Així mateix, es realitzarà neteja i desinfecció els dies de funcionament del servei, amb especial atenció a les superfícies de contacte més freqüents, garantint una ventilació adequada de totes les dependències.

Respecte als i les professionals, la disposició dels llocs de treball, l’organització dels torns i la resta de condicions de treball es modificaran, en la mesura necessària, per a garantir la possibilitat de mantindre la distància de seguretat interpersonal mínima de dos metres entre les persones treballadores, i d’aquestes respecte a les usuàries.

Quan no siga possible, s’haurà d’utilitzar l’equip de protecció previst en cada fase per a la mena de servei de què es tracte.

Articles relacionats