20.9 C
Gandia
Dimecres, 21 febrer, 2024

‘Torna la Primavera 2’ a Gandia

• La mostra floral, que ja embelleix el pati d’Armes del Palau Ducal dels Borja, es podrà visitar del 20 al 22 d’agost i ha estat elaborada amb la participació de floristeries de Gandia, la Safor i Madrid.

• Es tracta d’una acció conjunta de la Diputació de València, l’Ajuntament de Gandia i l’Associació Nacional de Floristes per a fer costat al sector que ha estat afectat per la crisi econòmica derivada de la pandèmia.

• José Manuel Prieto, Alcalde de Gandia: “Gandia és una ciutat que treballa amb tots els oficis artesans i tots els que tenen a veure amb els esdeveniments, amb les festes, amb les cerimònies, que són els que més s’han ressentit per la cancel·lació de tots els actes lúdics en els últims anys”.

 L’Alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, acompanyat de la representant de l’Associació Nacional de Floristes, Isabela de Zúñiga, ha inaugurat aquest matí la mostra floral “Torna la primavera 2”, que es podrà visitar a partir de demà i fins al 22 d’agost al Palau Ducal dels Borja. L’acte també ha comptat amb la presència de la directora del Palau Ducal, Balbina Sendra; la regidora de Benestar Social, Inma Rodríguez; representants dels grups municipals i col·lectius locals; d’altres localitats, com ara la regidora de Beniarbeig, Sara Gil, i la regidora d’Educació del Real de Gandia, Miriam Bañuls.

Aquesta iniciativa conjunta de la Diputació de València, el departament de Turisme de l’Ajuntament de Gandia i l’Associació Nacional de Floristes, ha omplit aquests dies el pati d’Armes del Palau Ducal amb flors de floristeries de Gandia, la Safor i Madrid que han participat en aquesta acció dirigida, amb el mateix esperit de l’edició anterior, a pal·liar els efectes negatius que la crisi sanitària ha tingut en sectors com la floristeria.

Després que la comitiva ha gaudit de l’aspecte embellit del Pati d’Armes, ha tingut lloc el lliurament dels diplomes que els regidors i regidores dels respectius municipis han entregat als i les floristes corresponents que han participat en aquesta segona edició de ‘Torna la Primavera’ per part dels. Així, hi han participat les floristeries Inma i ARCOIRIS (Gandia); la Floristeria Azahar (Bernabeig); Floristería El Trinquet (Real de Gandia); García Morato Floristas (Madrid), i Gerart Taller de Flors (Callosa d’en Sarrià).

En la seua intervenció, l’alcalde ha agraït la labor de tots els agents implicats en aquest projecte que “permet posicionar-nos en com una ciutat que treballa amb tots els oficis artesans i tots els oficis que tenen a veure amb els esdeveniments, amb les festes, amb les cerimònies, que són els que més s’han ressentit per la cancel·lació de tots els esdeveniments, de les nostres Falles o de la nostra Setmana Santa en els últims anys”.

Finalment, Prieto ha qualificat aquesta aportació de l’Associació Nacional de Floristes al Palau Ducal com “magnífica i senzillament espectacular”, i ha destacat que des de les administracions s’ha de referenciar el treball dels floristes i de tots els oficis artesans perquè són un element de promoció de la ciutat i del seu patrimoni: “Que aquest esdeveniment no siga l’últim i puguem estendre’l a les nostres celebracions municipals i comptar amb la presència, la col·laboració i el suport dels floristes a partir de les pròximes edicions quan les festes es puguen reprendre perquè també puguen embellir elements importants del patrimoni de la nostra ciutat”.

La Diputació de València també encetarà altres exposicions florals del 20 al 22 d’agost a altres municipis, com Benifairó de les Valls, Bocairent; Catarroja; Cortes de Pallàs, Godella, Sant Antoni de Benaixeve, Quatretonda; Utiel i València.

Fotografia Àlex Oltra

Articles relacionats