19.8 C
Gandia
Dijous, 23 maig, 2024

Torna la marxa internacional “Ale Cycling Gandia”

– Més de 1.200 esportistes es reuniran a la platja aquest diumenge per a participar en la marxa internacional «Ale Cycling Gandia»

– La prova començarà a les 8 hores i constarà de 135 quilòmetres que recorreran part de la Safor, la Marina Alta, el Comtat, la Vall d’Albaida i la Costera.

El regidor d’Esports, Jesús Naveiro i el president del Club Ciclista Escapada, Rubén Donet, han presentat aquest matí la 8a edició de la marxa internacional «Ale Cycling Gandia», que se celebrarà a partir de les 8 hores d’aquest diumenge, 14 d’abril.

cartell 8 AleCG page 0001

La prova consistirà en un recorregut de 135 quilòmetres que eixirà i acabarà en el passeig Neptú, situat en la primera línia de la platja de Gandia. Durant el trajecte, els esportistes passaran per les comarques de la Marina Alta, el Comtat, la Vall d’Albaida i la Costera i aconseguiran un desnivell de 1.600 metres positius.

L’esdeveniment tindrà quatre punts de control de temps (eixida, Beniarrés, Alt Port Beniarrés i meta) i dos d’avituallament líquid i sòlid (Castelló de Rugat i Barxeta), així com un servei d’assistència mecànica i un altre de vídeo i fotografia.

«Calculem que en, aproximadament, quatre o cinc hores i mitja, totes les persones hagen arribat ja a la meta amb una mitjana d’entre 25 i 34 quilòmetres per hora», ha explicat Donet.

En acabar, els participants i els seus acompanyants gaudiran d’un menjar i una xicoteta festa i podran participar en el sorteig d’un pernil i altres regals. A més, tots els esportistes rebran un mallot commemoratiu de la prova.

«Una vegada més, Gandia aposta per esdeveniments tan espectaculars com aquest, que compta amb 1200 participants i afavoreix el binomi esport-turisme atraient a gent de tot arreu de la Comunitat, del país o, fins i tot, de fora del territori nacional», ha assenyalat l’edil.

Per part seua, el president del Club ha afirmat que «l’esdeveniment servirà perquè la gent de fora conega el bonic entorn en el qual vivim, atés que passarem per 21 poblacions i diferents punts amb vista impressionants».

A més, ha comentat que, amb aquesta marxa, l’organització ha volgut «llevar-li eixe caràcter tan competitiu al sector i aconseguir que siga una espècie de festa cicloturista per als qui s’han apuntat».

Respecte als reconeixements, ha dit que hi haurà premis per als més joves i els més majors. «L’home més xicotet té 16 anys i el més major 78, mentre que la dona més jove té 27 anys i la de més edat 54».

Sobre aquestes últimes, ha afirmat que només el 10% dels participants són xiques i els ha animat a apuntar-se a aquesta mena de proves que «sens dubte, poden fer igual que ells».

Finalment, ha agraït, tant a l’Ajuntament com als diferents cossos de seguretat, els voluntaris de Protecció Civil, la Creu Roja i les empreses col·laboradores, «la seua ajuda i implicació en la prova».

Articles relacionats