12.3 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

Torna la Fira Gastronòmica de Sant Andreu de Miramar

 

– Serà un gran cap de setmana d’activitats per a totes les edats

La Regidoria de Festes de l’Ajuntament de Miramar organitza del 24 al 26 de novembre la XII edició de la Fira de Sant Andreu. Un cap de setmana ple d’activitats per a totes les edats amb carpa gastronòmica d’associacions, mercat medieval, jocs infantils, contacontes, tallers infantils, espectacle d’acrobàcies, circ, música en directe i moltes coses més.

En la XII edició torna a tindre protagonisme la carpa gastronòmica amb la participació de les associacions locals: la Unió Musical Milamarina, ADOMAR, el Miramar F.C., l’Associació de Moros i Cristians, els Festers del Crist i la Mare de Déu i els Festers de la Joventut.
“Aquest any com a novetat tindrem una Falla, subvencionada per la Diputació de València, que estarà durant tot el cap de setmana de la Fira en la qual han participat també les associacions i el CEIP Oliveretes per a decorar-la. Aquesta edició tornem a tindre un gran mercat medieval que omplirà la plaça Major del poble i les associacions de Miramar continuen sent les protagonistes de la Carpa Gastronòmica amb els esmorzars, dinars, berenars i sopars, que estaran amenitzats amb música en directe””, destaca Salva Gregori, regidor de Festes de l’Ajuntament de Miramar.

Divendres a les 20 h és la inauguració de la Fira amb una cercavila a càrrec de la Unió Musical Milamarina. Serà ja a partir de les 21.45 h quan podrem escolar al duet IBIZA amb Bruno i Kuky, mentre els assistents disfruten de les tapes de les Associacions.

Les activitats continuen el dissabte de matí amb l’esmorzar a la carpa, l’obertura del Mercat Medieval i l’espai de jocs infantils. Durant tot al matí hi ha programades activitats al mercat com xarrades i demostracions d’oficis, jocs i tallers infantils. Des de les 9.30 h i fins a les 14.30 h podrem gaudir de la II Trobada d’artistes distribuïts en diferents racons del poble (Parc de la Natura, Plaça Major, Ajuntament, etcètera). Les obres estaran exposades i a la venda fins al diumenge a la Biblioteca Municipal (entrada pel carrer Teular).

La carpa obrirà a partir de les 13.30 h amb tapes i dinars per als assistents. A la vesprada, a més de les activitats del mercat i el berenar, a les 19.00 h gaudiran de l’espectacle Acro-Balance Show a l’auditori amb una combinació de malabars, màgia, antipodisme, hulla-hop i molt més.

La carpa tornarà a tindre el protagonisme amb el sopar de tapes, moment amenitzat amb el grup Sin Comentarios. La discomòbil PROSONIK “Remember 90-2000” tancarà la nit. Durant tot el dissabte (horari d’11 a 14 h i de 00 h a 03.00 h) hi haurà un punt violeta per a la prevenció de la violència contra la dona, així com informar i recolzar a les dones sobre aquesta plaga i com es manifesta.

I pel que fa al diumenge, tindrem esmorzar a la carpa a partir de les 9.00 h i al C/ Major exposició de cotxes amb més de 45 anys d’antiguitat. A les 12.00 h serà el torn de retrobar-nos amb la música tradicional valenciana a la Plaça Major amb Xavier de Bétera. Al finalitzar dinarem a la carpa gastronòmica i a la vesprada continuarem a la carpa amb l’espectacle de circ, a les 17.15 h i el monòleg especial de Jesús Manzano a les 18.30 h. Per tancar la Fira a les 20 h es cremarà la Falla ‘Blau’ de l’artista faller Fran Tarazona, Pam de Nas, de Valencia i amb la col·laboració de l’il·lustrador Tríclope.

“Esperem que la Fira torne a ser un punt d’encontre per als veïns i veïnes de totes les edats, per això he preparat una programació completa amb activitats pensades per a tots els públics. A més, esperem que novament gent de tota la comarca ens visite i conega el nostre poble”, destaca Gregori.

Articles relacionats