18.5 C
Gandia
Diumenge, 28 maig, 2023

Torna a Gandia la Cursa de la Dona Vicky Foods

• El Club d’Atletisme Safor Teika, organitzador de la prova, represa enguany l’emblemàtica carrera després d’haver de suspendre les edicions de 2020 i 2021 per la pandèmia. Se celebrarà diumenge que ve, 27 de març, amb eixida en l’avinguda de les Esclaves, a Gandia.

• La inscripció s’obrirà l’1 de febrer en la ‘web’ i el 15 en els punts físics, però només amb 1.000 noves places, ja que les dones inscrites en 2020 tenen assegurat el seu dorsal.

• Hi haurà un pla d’entrenament gratuït presencial i ‘en línia’ per a arribar en plena forma física.

• L’aportació solidària es manté per a un projecte d’investigació sobre biomarcadors d’esclerosi múltiple que duu a terme l’Institut d’Investigació Sanitària de la Fe de València.

2 SALIDA CURSA DONA 2019 FOTO JAVIER CLOQUELL V
Eixida Cursa de la Dona 2019. Fotografia Javier Cloquell

El Club d’Atletisme Safor Teika celebrarà la XIII Cursa de la Dona Vicky Foods, a Gandia, diumenge que ve, 27 de març. El club torna a convocar aquesta emblemàtica carrera popular, després de veure com les edicions de 2020 i 2021 van haver de ser suspeses per la pandèmia de coronavirus. La Cursa està organitzada pel club i compta amb la col·laboració dels Ajuntaments de Gandia i Benirredrà, a més de diverses associacions, com la de veïns de *Benipeixcar, entitats esportives i empreses patrocinadores, com Vicky Foods.

El circuit urbà, de 5,9 km, discorrerà, com sempre, pels carrers de Gandia i Benirredrà. L’eixida tindrà lloc a les 11 hores des de l’avinguda de les Esclaves i la meta serà en el mateix espai. La prova estarà controlada per l’empresa Crono4Sports amb el sistema de xip d’un sol ús i la samarreta que s’entrega a les participants serà tècnica.

Les dones que es van inscriure en 2020 tenen assegurat automàticament el seu dorsal per a 2022. Si volen realitzar qualsevol modificació respecte a aquella primera inscripció, tant la que van fer en la ‘web’ com en els punts físics, ho hauran de comunicar abans del 28 de febrer enviant un correu electrònic a la següent adreça: cursadeladonagandia@cursadeladonagandia.com.

Totes les inscrites rebran un correu electrònic (a l’adreça que van deixar en el seu moment) amb aquestes i altres instruccions de cara a l’edició de 2022. A més, totes les dones podran comprovar, a través de la “web” oficial, la talla de la samarreta, i si volen canviar-la, també tindran de termini fins al 28 de febrer, enviant un correu electrònic a la mateixa adreça.

I les que volen apuntar-se enguany podran fer-ho de dues maneres; de manera telemàtica en la pàgina web oficial de la carrera (www.cursadeladonagandia.com) i en els punts físics d’establiments col·laboradors, que s’anunciaran pròximament.

Les inscripcions s’obriran de manera “en línia” a partir de l’1 de febrer, i en els punts físics quinze dies més tard. Pel fet que cal comptar amb les dones inscrites en 2020, les inscripcions seran inicialment per a 1.000 noves places.

El preu del primer tram serà de 6 euros, que es mantindrà fins a l’última setmana prèvia a la carrera. Així, de l’1 de febrer al 15 de març serà de 6 euros per corredora (5 euros, més 1 euro solidari); i en el tram del 16 al 23 de març pujarà a 10 euros (8 euros, més 2 euros solidaris).

“Seguim amb precaució, davant l’evolució de la pandèmia, però convençuts que hi ha moltes ganes de retrobar-se en un esdeveniment a l’aire lliure i festiu com és la Cursa de la Dona Vicky Foods, i en unes dates en les quals esperem tant el clima, la il·lusió i per descomptat la baixa incidència ens acompanyen”, va explicar la gestora esportiva del club, Brega Balada. El club agraeix la comprensió i les mostres d’afecte de les dones per haver hagut de suspendre la carrera en 2020 i 2021, així com l’interés que està despertant aquesta nova edició, i que ja s’està notant en les xarxes socials.

Categories

Les corredores poden inscriure’s de manera individual o bé per equips. En el primer cas s’estableixen sis categories: “absoluta” (totes les participants); “major de 50 anys” (nascudes abans del 28.03.1972), “major de 60 anys” (nascudes abans del 28.03.1962); “major de 70 anys” (nascudes abans del 28.03.1952); “menors de 15 anys” (nascudes després del 28.03.2007) i “locals”.

En la modalitat per equips aquests són els següents: “dues germanes”, “tres germanes”, “mare i filla”, “mare i dues filles”, “àvia, mare i neta”, “sogra i nora”, “dues cunyades” i “tia i neboda”. Cada participant només podrà estar en un equip, que concretarà en el moment de fer la inscripció. També existeix la possibilitat de personalitzar la samarreta, una opció que estarà disponible només fins al 3 de març a les 00.00 hores, amb un suplement de 3 euros i un màxim de 14 caràcters.

Entrenaments

En 2020, encara que no es va celebrar la Cursa, perquè es va suspendre a última hora, sí que es van fer els entrenaments previs gratuïts. Enguany també tornen, de la mà del monitor de ‘fitness’ Miguel Ángel García. Estan dirigits a dones de qualsevol edat i condició física. Seran presencials i virtuals. Els presencials seran els diumenges 6 i 13 de març, tots dos al parc de Joan Fuster a les 10 h, mentre que el del dimarts, 15 de març, també a la mateixa hora serà l’“entrenament faller”; un recorregut per a veure les falles plantades, amb eixida en la plaça del Prat i final en la plaça Major, per a acabar amb una recepció per part de l’alcalde, José Manuel Prieto, i un esmorzar saludable.

Però, a més, l’organització també compartirà un “planning” d’entrenament de huit setmanes, a partir d’aquest mateix 30 de gener, per a arribar en plena forma a la carrera. Seran diferenciats segons el ritme en el qual es vulga acabar la Cursa: caminants, al trot o corredores. Es publicaran cada setmana en la pàgina ‘web’ de la Cursa i cada diumenge en les xarxes socials oficials.

‘Ambaixadores’ de la Cursa

Una altra novetat és que la Cursa comptarà enguany amb “ambaixadores”, dones disposades a explicar les seues experiències amb aquesta carrera en les xarxes socials (a través de l’etiqueta #ViulaCursa), així com a animar a altres dones a apuntar-se i fer esport. Per a ser “ambaixadora” cal inscriure’s en un formulari en la ‘web’ de la Cursa.

Projecte solidari

La carrera, que té com a fi visibilitzar i animar a les dones a practicar esport, destina a més, des de fa ja diversos anys, una part de l’import donat per cada corredora en el moment de la seua inscripció a una bona causa, sempre relacionada amb la dona. En aquesta edició continua sent la mateixa que la prevista en 2020, un projecte d’investigació sobre esclerosi múltiple que desenvolupa la Unitat de Neuroimmunologia de l’Institut d’Investigació Sanitària La Fe de València, encapçalada pel doctor Bonaventura Casanova.

L’esclerosi múltiple és una malaltia crònica i autoimmune del sistema nerviós central. Es diagnostica generalment entre els 20 i els 40 anys i és la causa principal de discapacitat no traumàtica en adults joves. L’objectiu de l’estudi és identificar biomarcadors en el pacient per a millorar el diagnòstic i determinar la seua evolució. Té la particularitat que afecta més dones que a homes, amb un 75% dels casos, i aquesta ha sigut una de les raons per la qual destinar aquests fons a aquest projecte.

D’altra banda, es manté per a aquesta edició el disseny realitzat per a l’esdeveniment, que és obra de la il·lustradora gandiana Amanda Cerdà.

Articles relacionats