Toni Mollà obrirà el cicle Literatura a la Plaça a Benifairó

El festival Literatura a la Plaça, que es desenvolupa a Benifairó, aplega a la seua quarta edició com un referent de l’activitat literària i cultural estiuenca a la Safor. L’estiu del 2015 començà un projecte que pretenia acostar la literatura, de forma propera i senzilla, als veïns de Benifairó. El projecte, des de la seua primera sessió, ha obtingut uns resultats excel·lents de participació de públic, fet que no només ha elevat el nombre de lectors locals, sinó la curiositat vers la creació literària autòctona entre un sector cada vegada més gran de benifaironers. Unit, i com un dels resultats de la «literatura a la plaça», ha estat la creació d’un grup d’aprenentatge del valencià escrit, entre veïns majors de 65 anys. Curs que s’ha desenvolupat durant els mesos de tardor, hivern i primavera.

Una de les peculiaritats del festival, és que es desenvolupa a la plaça Major del poble, on el món dels llibres ocupa l’espai, i els autors presenten llurs obres i interactuen amb el públic assistent.

Per aquesta edició, com amb les altres, s’ha tingut especialment presents als autors locals. Amb què des de l’organització intenten promoure la creació i la connexió entre els escriptors de la comarca i el seu públic més proper.

Aquesta edició compta amb una plèiade d’escriptors, que abracen diversos gèneres, tots ells amb una obra consolidada. Obrirà el festival Toni Mollà, sense dubte un dels assagistes capdavanters de les lletres valencianes. El poeta de Benifairó, Pep Bataller, presentarà el seu poemari «Criatura intermitent», editat per la Mancomunitat de la Valldigna. «Dones i literatures» és el títol de la taula que estarà formada per Encarna Sant-Celoni, Isabel Canet, Mercè Climent i Lourdes Boïgues. També estaran present Irene Verdú i Maria Martínez amb el «Príncep Preguntador», Vicent Llorca amb la «Delicada de Gandia», i Lourdes Boïgues amb «Fills de la fam». L’última de les sessions, fent-la coincidir amb la Festa Estellés, com ve sent tradicional, estarà protagonitzada per l’edició de «Gandia, capital literària. Recull de textos d’autors actuals de la Safor-Valldigna», un projecte d’alta volada de l’editorial Lletra Impresa.

Com en edicions anteriors, l’associació Saforíssims col·labora en l’organització del festival, juntament amb l’editorial Lletra Impresa.    

Et Pot Interessar