18 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

El Teatre del Raval celebra el seu trentè aniversari amb una programació especial

El Teatre del Raval de Gandia ha dissenyat una programació especial per a 2017, any en el que es compleixen 30 anys d’aquesta infraestructura cultural en la ciutat de Gandia. Des de LaCasaCalba, actual gestora de l’espai, ‘volem celebrar aquestes tres dècades d’històries contades i viscudes amb tots els espectadors – afirma Francesc Burgos, director artístic del teatre – des que els components de Pluja Teatre el van posar en marxa, una finestra cultural amb seu al carrer Sant Ramon, 8 de Gandia des de la qual s’ha arribat ben lluny, i no solament parlem de distàncies físiques, sinó també d’obertura de ment i d’esperit’ – conclou Burgos.

En gener es va programar l’espectacle Amor-t dels gandians Xirimiri Teatre i aquest cap de setmana, també per commemorar el Dia Mundial del Teatre que se celebra el 27 de març, s’han programat dos espectacles que s’emmarquen en la celebració dels 30 anys. D’un costat, el divendres 24, a les 21h es podrà veure Acosos y derribos SL (a la imatge), una producció de la companyia Teatro de lo Inestable, especialment vinculada al Teatre del Raval ja que gran part dels seus muntatges han passat per aquest espai i, a més, Jacobo Pallarés, veí de Gandia, n’és un dels co-fundadors. L’espectacle, una producció conjunta amb CulturArts,tracta el tema de la por al canvi, de la necessitat del canvi, de l’abisme, del precipici en què ens trobem ara mateix com a persones, com a col·lectiu, com a societat.

I diumenge a les 19h30 actuaran Lletraferits & Comediants amb el seu darrer muntatge La lluna cega, la història detres dones en una cruïlla vital d’anhels, somnis, certeses, esperances, frustracions i fracassos en un intent de fugir de les represàlies de la guerra civil.

Les entrades per als espectacles es poden comprar ja al Teatre del Raval en horari d’oficina o reservar-se al mail info@teatreravalgandia.org o al telèfon 962.866.532.

La programació especial de celebració dels 30 anys del Teatre del Raval continuarà fins al mes de juliol i ja el darrer trimestre de l’any culminaran els actes amb una gran festa participativa de la que més endavant es presentaran tots els detalls. Vindran algunes de les companyies que han estat especialment vinculades a la trajectòria del Teatre del Raval bé per la seua presència en les campanyes escolars o bé per portar gran part de les seues estrenes als Divendres del Raval. Així podrem veure a La Dependent, La Panda de Yolanda, Xavi Castilo, Patricia Pardo o L’home Dibuixat juntament amb Gran Teatro Amaro, Pau Riba i Els Gripaus o Alberto San Juan.

Articles relacionats