14.2 C
Gandia
Diumenge, 4 desembre, 2022

Tavernes vol ampliar l’oferta formativa d’FP a Tavernes 

• S’està estudiant, junt amb la Conselleria d’Educació, la possibilitat d’oferir el pròxim curs el cicle de Grau Mitjà de règim especial de senderisme, muntanya mitjana i escalada a l’IES la Valldigna.

• El cicle formatiu tindria una durada de 2 cursos i els estudiants rebrien la titulació de tècnic en senderisme el primer any, i en el segon curs s’ampliaria a l’especialització de muntanya o escalada

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, i la regidora d’Esports i Turisme, Lara Romero, s’han reunit amb el director general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, Manuel Gomicia, per a traslladar-li la voluntat del consistori d’oferir el pròxim curs a l’IES la Valldigna el cicle de Grau Mitjà de règim especial de senderisme, muntanya mitjana i escalada.

En la reunió, en què també han participat la directora de l’institut, Raquel Fons, el president del Centre Excursionista de Tavernes, Vicent Felis, i el tècnic d’esports s’han detallat les nombroses sendes i rutes que recorren Tavernes i les possibilitats que ofereix el municipi en els àmbits esportiu i turístic, un fet que facilitaria l’aprenentatge i l’eixida laboral als joves estudiants.

A més, Manuel Gomicia ha visitat les instal·lacions de l’IES la Valldigna i el rocòdrom homologat annex al camp de futbol municipal, on es durien a terme les sessions d’aquest innovador cicle mitjà. El cicle formatiu dissenyat tindria una durada de 2 cursos i els estudiants rebrien la titulació de tècnic en senderisme el primer any, i en el segon curs s’ampliaria l’especialització de muntanya o escalada.

L’alcalde Sergi González ha assenyalat que “en la reunió s’han marcat les línies de treball per a poder oferir el pròxim curs un nou cicle formatiu al municipi, pensat per a la formació dels nostres joves en àmbits amb gran eixida laboral com l’esport i el turisme“.

La regidora Lara Romero ha destacat que “l’IES la Valldigna va ser el que va posar en marxa aquesta iniciativa i l’Ajuntament hi dona suport per a valorar el nostre patrimoni natural a través d’un cicle formatiu que encaixaria perfectament a Tavernes“.

Per la seua banda, el director general d’FP, Manuel Gomicia, ha explicat que “ha estat una primera reunió d’altres que cal que es produïsquen per a valorar conjuntament si és factible establir aquest cicle formatiu atenent a un element fonamental: que es puga assegurar l’ocupabilitat de les persones que es formarien en aquest cicle vinculat al món del senderisme i la muntanya de l’entorn de Tavernes de la Valldigna, i si això acaba sent factible, podrem treballar en l’avaluació per a fer efectius aquests estudis”.

L’Ajuntament continua treballant amb la Conselleria d’Educació per a ampliar l’oferta acadèmica i formativa d’FP en el municipi amb aquest cicle de Grau Mitjà tan innovador, tal com s’ha fet aquest curs amb la implantació del cicle de Grau Superior de Desenvolupament d’Aplicacions Web (DAW) a l’IES Jaume II el Just.

Articles relacionats