12.6 C
Gandia
Dimecres, 30 novembre, 2022

Tavernes torna a les actuacions culturals presencials des de “El Balcó de la Cultura”

La realitat de la pandèmia que estem vivint ens ha agafat a tots per sorpresa; ningú no podia imaginar la situació mundial de confinament per la COVID-19. Sembla que estem dins d’una representació teatral, però el cert és que la realitat pot ultrapassar fins i tot la ficció.

La Cultura s’ha tornat aliment en el temps de confinament; de manera altruista, el món de la cultura ha estat cada dia amb nosaltres, ens ha pujat els ànims i ens ha fet sentir més lliures. Còmiques, músics, artistes, poetes, etc. han sigut vitals, així com la ciència i tot el personal sanitari i de serveis que lliuren la batalla en la primera línia de combat de la COVID-19.

Encara hi ha incertesa de com haurem de viure en societat, com canviarà la nostra percepció del món després d’aquesta pandèmia. Des del Departament de Cultura han assenyalat que “Pensem que una cosa és ben certa: la naturalesa ens ha parlat i hem de fer-li cas. L’assumpció de la responsabilitat individual, obrir el pensament i la consciència en pro del bé comú pot millorar el present i canviar el futur”.

Després de tot el viscut als balcons, el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna presenta El Balcó de la Cultura, una programació de micro actuacions de 30 min. de durada, des del balcó de la Casa de la Cultura, amb retransmissió en directe pel canal de Youtube municipal i amb el públic presencial a la plaça de l’Escriptor Rafael Chirbes que ens permeta la situació actual.

La reactivació de la Cultura és important per a tots, perquè ens n’alimentem i perquè ens fa ser més lliures i més humans. Podríem fins i tot plantejar-nos que si els grans conflictes es resolgueren a través de la cultura, segur ens estalviaríem guerres inútils i tindríem una societat millor, més justa i més lliure.

La concurrència en els actes culturals, estar junts en un concert, en una representació, és ara, més que mai, un valor vital. És per això i per tot el que ens aporta la cultura, que el Departament de Cultura d’aquest ajuntament s’ha aventurat a reprendre l’activitat cultural.

Tavernes de la Valldigna forma part del Circuit Cultural Valencià, una xarxa de 80 municipis, ajuntaments i universitats, que treballem lligats a l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana, amb el SARC de la Diputació de València i també amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Sense el suport de les institucions i dels professionals amb qui treballem seria molt difícil emprendre aquest i tots els projectes que esperem dur endavant.

Per a juny i juliol està programat un set de micros actuacions que inclou una diversitat d’estils i modalitats musicals, amb la presència també d’una proposta teatral:

DISSABTE

06/06/20: ELENA GRAU TRIO (VERSIONS POPROCK).

DIJOUS

11/06/20: JONATAN PENALBA TRIO (CANÇÓ).

18/06/20: RUBEN PAREJO & AUSIAS PAREJO. DUO DE GUITARRA (CLÂSSICA).

25/06/20: PETE LALA TRIO (JAZZ EN VALENCIÂ).

02/07/20: XIMO BRINES. CONCERT SAXO.

16/07/20: FRANCESC BURGOS. EL TRIANGULISTA I PIANO.

30/07/20: JOSEP CASANOVA AL CLARINET. MOTZART AL BALCÓ.

La durada de 30 minuts està determinada per les circumstàncies actuals; per no allargar excessivament el temps de reunió de diverses persones i respectant tots els protocols de seguretat. La cabuda del recinte del concert és limitada, les cadires estaran separades respectant les mesures de seguretat que marca la normativa vigent. L’entrada és gratuïta però s’ha de fer mitjançant reserva i posterior confirmació a través de whastapp al número 636459548 des de tres dies abans de cada concert en horari de 10 a 14 h.

Solament s’admet una reserva per persona i es demanarà nom i cognom dels assistents per a tindre informació de tots els que hagen assistit conjuntament a l’acte. A l’hora de la reserva es donarà prioritat a les persones que no hagen anat a cap concert. Les actuacions es retransmetran en directe pel canal de Youtube de l’Ajuntament: https://www.youtube.com/channel/UCHduHOzZaSwbLginLa_fm2A

Per a donar oportunitat d’assistir de manera presencial als concerts d’El Balcó de la Cultura, tindran prioritat les reserves de les persones que no hagen assistit a cap concert en directe.

El Balcó de la Cultura comença amb Elena Grau Trio, la vallera que ha deixat bocabadats a públic i jurat de La Voz. Després del dol nacional, el dissabte 6 de juny a les 20 h, Elena Grau inaugura El Balcó de la Cultura amb Raül Pons i Alfredo Cortell, amb versions acústiques de temes d’ara i de sempre que van des del pop fins al rock en anglés i en espanyol.

Articles relacionats