14.1 C
Gandia
Dimecres, 29 març, 2023

Tavernes serà l’eixida de l’etapa que decidirà la Setmana Ciclista – Volta Comunitat Valenciana Fèmines

Tavernes serà l’eixida de l’etapa que decidirà la Setmana Ciclista – Volta Comunitat Valenciana Fèmines

El diumenge 19 de febrer es donarà inici des de la plaça Major a la quarta i última etapa de la Volta, amb un recorregut de 114 km entre Tavernes i Gandia

En la setena edició, la Volta ha assolit la categoria internacional UCI 2. PRO i participaran un total de 161 corredores, de 23 equips professionals de primer nivell d’11 països diferents

Es tracta d’un esdeveniment esportiu amb grans ciclistes internacionals, i que fomenta la igualtat i el respecte

Tavernes de la Valldigna repetirà com a eixida d’una de les etapes de la setena edició de la Setmana Ciclista – Volta Comunitat Valenciana Fèmines el pròxim diumenge 19 de febrer de matí, des de la plaça Major. Enguany, el municipi valler serà l’inici de la quarta i última etapa, amb un recorregut de 114 km entre Tavernes i Gandia que decidirà la vencedora final de la Volta i les guanyadores dels diferents maillots en joc.

En esta setena edició que es disputa del 16 al 19 de febrer, la Volta ha assolit la categoria internacional UCI 2. PRO i participaran un total de 161 corredores, de 23 equips professionals de primer nivell d’11 països diferents. La primera de les quatre etapes es desenvoluparà el dijous 16 entre València i Sagunt (119 km), la segona entre Borriana i Vila-real (116 km), seguida de l’etapa entre els municipis d’Agost i Altea (132 km), i es tancarà la Volta amb l’etapa final entre Tavernes i Gandia (114 km) el diumenge 19 de febrer.

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, i la regidora d’Esports, Lara Romero, han participat hui en la presentació oficial de la volta, en un acte que ha comptat amb la presència de la consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, el director general d’Esport, Josep Miquel Moya, el director de la Volta i president del Club Ciclista Escapada, Rubén Donet, i el president de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana, José Enrique Gutiérrez.

L’alcalde Sergi González ha destacat que “com a Ajuntament portem anys implantant polítiques transversals que afavoreixen la igualtat i la posada en valor de les dones, per això no hem dubtat en donar suport a este esdeveniment que projecta una gran visibilitat a l’esport femení i permet als i les més joves veure de prop a les grans referents del ciclisme internacional”.

“Tavernes és un poble amb marcada tradició ciclista i que ha donat grans campions des de la base del Club Ciclista La Valldigna, però també campiones i lluitadores com Rosa Sansaloni, una de les pioneres i propulsores del ciclisme femení valencià”, ha afegit.

La regidora d’Esports, Lara Romero, assenyala que “esta és, sense cap dubte, una de les proves femenines més importants del calendari internacional en la qual compartim, juntament amb l’organització, l’objectiu d’assolir les cotes més grans d’igualtat d’esport femení amb el masculí. És necessari i hem de treballar de la mà per acabar amb les desigualtats”.

En l’etapa entre Tavernes i Gandia, les corredores completaran un traçat de 114 km que passarà per les comarques de la Safor, la Ribera Alta, la Costera i la Vall d’Albaida, i inclourà tres ports de muntanya: el de Serra Grossa, de tercera categoria, que es coronarà en el quilòmetre 61; l’alt de Barxeta, de quarta categoria, i el Barx, de segona categoria, aquest últim a menys de 15 quilòmetres de la línia de meta, que estarà situada a l’avinguda de la República Argentina de la capital de la Safor.

Articles relacionats