14 C
Gandia
Dilluns, 5 desembre, 2022

Tavernes realitza millores d’àmbit forestals en el Clot de la Font i les sendes del voltant

· L’actuació contempla l’adequació de la senda que uneix el Clot de la Font amb el Molí del Pla, així com la recuperació i rehabilitació del Camí de l’Ombria de dalt

· L’alumnat del taller d’ocupació Millorem l’entorn de Tavernes III ha fet tasques de desbrossament i construcció amb pedra seca

L’alumnat de l’especialitat de forestal del taller d’ocupació Millorem l’entorn de Tavernes III està realitzant treballs de desbrossament, poda estructural i rehabilitació forestal en el paratge del Clot de la Font i les rutes del voltant, per tal d’adequar el paratge i previndre incendis.

L’objectiu és adequar les zones verdes, eliminar la vegetació seca i millorar el traçat circular de les sendes per a afavorir la pràctica de senderisme, ciclisme de muntanya o rutes a cavall.

L’actuació contempla l’adequació de la senda que uneix el Clot de la Font amb el Molí del Pla mitjançant el desbrossament, la tala i la poda, així com la recuperació i rehabilitació del Camí de l’Ombria de dalt cap al terme de Benifairó, el qual es trobava en mal estat. A més, s’aprofiten els treballs per a cuidar especialment espècies com el garrofer i l’olivera.

L’alumnat del taller d’ocupació ha aclarit i desbrossat també la vegetació en la zona de la Font de Mesquida i han dut a terme pràctiques de construcció amb pedra seca per tal d’evitar l’erosió de les terrasses, delimitar l’ample de la senda i assegurar el marge del barranc.

La regidora de Medi Ambient, Mònica Palomares, ha assenyalat que “la coordinació amb el taller d’ocupació permet recuperar sendes com el Camí de l’Ombria de dalt, una senda de gran valor ambiental i paisatgístic, que transcorre entre la muntanya i els bancals de tarongers”.

Aquestes zones de transició entre ecosistemes, denominades ecotò, tenen una enorme importància ambiental donat que en elles s’ajunta la biodiversitat de la muntanya amb la de l’agroecosistema que representen els camps de tarongers.

Articles relacionats