L’Ajuntament de Tavernes ha entregat a l’entitat gestora del Pla Edificant la memòria valorada de les actuacions que es realitzaran al col·legi Sant Miquel, i que ha de finançar la Conselleria d’Educació. Este projecte té un pressupost de més d’1 milió d’euros i en ell es contemplen millores a les aules, l’habilitació d’un ascensor per a facilitar l’accessibilitat al centre educatiu, l’ampliació del gimnàs, el menjador i la planta baixa de l’escola, la millora de la tanca exterior i l’enderrocament i reconstrucció del mur de contenció de la zona de jocs, tot seguint les directrius marcades per la Conselleria.
Cal recordar que per a dur a terme el Pla Edificant la Conselleria d’Educació ha demanat la col·laboració dels ajuntaments per a acurtar els terminis d’execució i donar millor solucions a les necessitats dels centres educatius valencians. Per això, són els consistoris els que han de preparar les memòries valorades i els projectes de cada escola o institut per a agilitzar els terminis. Una vegada entregat, el cas del CEIP Sant Miquel de Tavernes, la Conselleria d’Educació donarà el vist-i-plau definitiu al projecte i subvencionarà les actuacions de millora que es realitzaran pròximament.
L’elaboració del primer projecte de millora d’un centre educatiu de Tavernes dins del Pla Edificant ha sigut costosa i llarga per les necessitats del col·legi i la importància de les actuacions, “però el treball realitzat envers el CEIP Sant Miquel facilitarà l’elaboració dels projectes definitius per a la resta de centres, entre els què destaca una gran inversió a l’IES Jaume II el Just”, apunten des del govern local. Així, per tal d’agilitzar els terminis l’Ajuntament va decidir entregar la creació de la memòria valorada de les actuacions en el CEIP Sant Miquel a un estudi d’arquitectura extern al consistori. “La prioritat de l’equip de govern sempre ha sigut donar solucions a les mancances dels centres educatius vallers i s’ha treballat colze a colze amb la Conselleria per a dur les millores endavant, encara que els tràmits burocràtics sempre són llargs i costosos”.
D’altra banda, al mateix centre Sant Miquel, l’alumnat del taller T’Avalem de jardineria està col·laborant en la rehabilitació i posada en funcionament de l’hort escolar, realitzant així tasques d’eliminació d’herbes, desfer la terra compactada, afegir terra fèrtil i fer cavallons. Esta iniciativa serà molt beneficiosa per als joves alumnes del centre educatiu, ja que els permetrà estar en contacte amb la terra i aprendre el cicle de la naturalesa i les plantes de forma lúdica.