22.5 C
Gandia
Dimecres, 4 octubre, 2023

Tavernes impulsa la tradició valenciana amb la XXIX edició de la Fira de Sant Jaume

• La Fira de Sant Jaume  tindrà lloc a el parc del llac de la Goleta acull el recinte firal del 21 al 23 de juliol amb productes artesanals, gastronomia, tallers i activitats

• Actuarà el grup de balls populars La Vall de Tavernes, la xaranga Xe Quin Ampastre i la batukada Vall-Tu-

La platja de Tavernes de la Valldigna acull aquest cap de setmana una nova edició de la Fira Sant Jaume. Una iniciativa que aquest any arriba a la 29a edició i que com els últims anys es desenvoluparà en el parc del llac de la Goleta on s’ubicarà el recinte firal. Un espai on els visitants podran trobar paradetes amb productes artesanals i tradicionals valencians a més de tallers i activitats per a tots els públics. La música també serà la protagonista en aquesta edició i no sols s’ubicarà en l’espai del llac sinó que la revetla de divendres serà al carrer Gebalcobra, a la zona sud de la platja.

L’inici de la fira serà divendres 21 de juliol a les 20 hores amb l’obertura per part de les autoritats municipals que aniran acompanyats dels xirimiters que s’encarregaran de l’ambientació musical. Després, a les 21 hores serà el torn dels balls populars amb l’actuació dels grups La Vall de Tavernes i El Portitxol de Xàbia. La festa continuarà a la mitjanit amb l’orquestra Seven Crashers, plat fort d’esta fira, que començarà la seua actuació a les 12 de la nit en el carrer Gebalcobra.

El dissabte 22 de juliol les activitats continuaran i les paradetes estaran obertes a partir de les 19 hores. La nota musical de la jornada la posarà el concert que oferirà la xaranga Xe Quin Ampastre a partir de les 23.30 hores en el parc del llac.
D’altra banda, el diumenge, últim dia de la Fira de Sant Jaume, la batukada Vall-Tu- serà l’encarregada d’amenitzar la vesprada als visitants amb una actuació que arrancarà a les 20 hores i serà el colofó a l’edició d’enguany.

L’alcaldessa de Tavernes de la Valldigna, Lara Romero, ha destacat que la Fira de Sant Jaume és de nou una “oportunitat per a recuperar i mostrar les tradicions valencianes, unes arrels que hem de cuidar i promoure”. “Aquesta fira visibilitza la nostra cultura, així com la gastronomia, artesania i les nostres tradicions que hem de mantindre vives”. L’edició d’aquest any, ha afegit l’alcaldessa, “millora l’anterior i fidels a la cita no faltarà la tradicional actuació dels balls populars el dia de la inauguració”.

Per part seua, el regidor de Turisme, Emilio Fonseca, ha afegit que la Fira de Sant Jaume ja està més que consolidada en el calendari d’activitats d’estiu que organitza l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna. El regidor ha animat a veïns i turistes a apropar-se al recinte firal per a conéixer millor una fira que va nàixer amb l’esperit de “promoure els productes valencians i les tradicions locals, i a més, podran gaudir de totes les activitats i tallers que s’han organitzat”.

Articles relacionats